Wethouder Meerkerk geeft gastles rond ‘respect’ op Willem de Zwijgercollege

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Leerlingen van het Willem de Zwijgercollege kregen maandagochtend 6 november 2023 een les over hoe je met elkaar om moet gaan. In het kader van de landelijke ‘Week van Respect’ gaf wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Onderwijs een gastles over dit onderwerp op de school aan de Bellefleur. 

Wethouder Meerkerk begon met de leerlingen de schoolweek met een gastles rond ‘respect’. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Tekst gaat verder onder foto.

De opening was met een video van de Gemeente Hardinxveld Giessendam, waarin verschillende inwoners aan het woord kwamen. Zij spraken zich uit over ‘respect’.

Voor zichzelf en anderen
De ‘Week van Respect’ richt zich op jongeren, de generatie van de toekomst. “Want wat zij jong leren, nemen zij de rest van hun leven mee. Respectvol samenleven begint daarom, onder andere, op school. Iedere dag zetten docenten en leerkrachten zich in om leerlingen respect voor zichzelf, elkaar en hun omgeving mee te geven. De Respect Foundation maakt zich hard om hen hierin te ondersteunen met expertise en enthousiasme”, laat de Respect Foundation weten. Tijdens de Week van Respect, die nog duurt t/m zondag 12 november 2023 kunnen alle deelnemende scholen rekenen op inspiratie, (les-)materialen en gastlessen, om de jongeren volop te activeren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld