Winterfair op kerkplein achter Oude Kerk

HARDINXVELD-GIESSENDAM – ‘Kom Proeven en Vertoeven’ is het thema van de twaalfde editie van de Winterfair vrijdag 8 december 2023 van 14.00 – 21.00 uur op het kerkplein achter de Oude Kerk aan de Peulenstraat.

Lekker eten en ondertussen weer eens goed bijpraten. Grote kans dat je een poos blijft hangen, want niet alleen de kachels zijn lekker warm, maar er is ook heel veel te doen en te koop. (Foto organisatie Winterfair)

Om lekkere trek te krijgen kan jong en oud flink aan de slag bij de wedstrijd ‘wie bouwt de hoogste toren’. Voor de kinderen zijn er binnen veel leuke workshops. Er kunnen kerststukjes en vogelhuisjes worden gemaakt, cupcakes versieren, je haar laten vlechten of het verrassingsrad laten draaien?

Voldoende eten
Droog en warm kan je aanschuiven en rustig de tijd nemen voor een praatje. Bij een kop koffie, thee of warme chocomel en een stuk zelfgebakken koek of taart komen de gesprekken vaak goed op gang. Wie grotere trek heeft hoeft echt niet naar huis om te eten! De dampen stijgen op bij de kramen met oer-Hollandse erwtensoep, poffertjes en vers gebakken vis. Verder noten, glühwein en broodjes met warme worst. En saté, een hamburger of een kroket. Bij dit alles is er vast nog plaats voor ijs met warme kersen.

Rondkijken en zingen
Ondertussen bieden standhouders hun producten aan. Tegen koude en donkere avonden zijn er o.a. warme sloffen en sokken. Net als mini-kerstboompjes, kaarten en puzzels. Tijdens de Winterfair is de Oude Kerk open. Loop gerust even binnen om rond te kijken. Er is muziek én van 19.00 – 20.00 uur gelegenheid om mee te zingen. Via QR-codes kan je ook met jouw mobiele telefoon betalen. De opbrengst van de Winterfair is bestemd voor de restauratie van de Kerktoren. De Winterfair wordt mede mogelijk gemaakt door Stuwkr8.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld