Aan wie wordt in 2023 gemeentelijke erepenning toegekend?

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Om te beginnen wordt de erepenning van de gemeente Hardinxveld-Giessendam niet ieder jaar aan iemand toegekend. Dus of dat in 2023 gebeurt? Het is afwachten. Tot nu toe is deze zeven keer toegekend. Zowel het College van B & W als de gemeenteraad gaat daar over.

De zilveren penning draagt aan de voorzijde het wapen van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en het omschrift ‘Erepenning van de gemeente Hardinxveld-Giessendam’. Aan de achterzijde vertoont de penning een afbeelding die bestaat uit de kroon die bij het gemeentewapen hoort en de ingegraveerde naam van de onderscheidene. Een oorkonde en zilveren draagspeld horen bij de penning. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Het krijgen van een erepenning is een blijk van waardering en erkentelijkheid. De kan gaan naar zowel inwoners als niet-inwoners van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, die zich voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt; als onderscheiding van inwoners van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, die door hun grote en algemeen erkende verdiensten of prestaties op enigerlei gebied zich die toekenning waardig hebben gemaakt. De erepenning wordt toegekend op voorstel van burgemeester en wethouders. Met de toekenning moet ten minstens driekwart van de gemeenteraad instemmen. De beraadslaging en besluitvorming zijn niet openbaar.

De gemeentelijke erepenning Hardinxveld-Giessendam ging de afgelopen jaren naar:

  • 2000 – de heer A. Hoekwater ✞ – Hardinxveld-Giessendam
  • 2004 – de heer J.A. van Duinen ✞ – Nieuwerkerk a/d IJssel
  • 2010 – mevrouw W. de Rover-de Vos ✞ -Hardinxveld-Giessendam
  • 2014 – de heer A.B. Blase – Papendrecht
  • 2017 – mevrouw W.H.J. Markesteijn – Zwijndrecht
  • 2020 – mevrouw E. van der Hoogt-Drinkwaard – Sliedrecht
  • 2022 – de heer Kim Putters – Hardinxveld-Giessendam

Plaats een reactie

*=Verplicht veld