Aanleg nieuwe speelplaats Boorstraat start in september

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In september 2024 wordt een nieuwe speelplaats in de Boorstraat aangelegd. Dat bericht woensdag 20 maart 2024 de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Bewoners konden vanaf het prille begin meepraten met de gemeente over de aanleg van deze nieuwe speelvoorziening, geschikt voor kinderen van nul tot zes jaar.

Samen met de bewoners is er overlegd wat het beste is en de wens. De speelplaats komt bij de huidige en wordt na de zomervakantie 2024 aangelegd. (Archieffoto Peter Donk / HG24)

De plaats waar je nu op een bankje kan zitten, vormt de gemeente om naar een nieuwe gecombineerde speel- en zitplaats. Met veel groen, speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling en behoud van zitgelegenheid. Goed toegankelijk voor jong en oud.

Tekst gaat verder onder archieffoto.

Inrichting speelplaats
De nieuwe speeltoestellen zijn geschikt voor glijden en schommelen. Maar ook klimmen en spelen in een kinderhuisje. Een wens van de meeste ouders en kinderen uit de buurt. In het ontwerp worden de bomen, die er nu al staan, behouden. Ook het gras blijft en wordt onderdeel van de speelplaats. De bankjes worden hergebruikt, net als de afvalbak en de bestrating. Als afscherming tussen de speelplaats en de parkeerplaatsen plant de gemeente een lage haag met het oog op de veiligheid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld