River Trotters Heren1 verliest in Groningen

GRONINGEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Heren1 speelden zaterdag 16 maart 2024 een uitwedstrijd tegen het eerste team van studenten basketbalvereniging Groene Uilen uit Groningen. Na het verlies in de thuiswedstrijd en het verlies in de vorige wedstrijd ging de selectie voor de overwinning.

Helaas kon het team niet op volle sterke aantreden, Leron en Niek konden niet meedoen. Maar met een ‘kleine’ selectie stond het team uit Hardinxveld toch gemotiveerd aan de start. (Foto River Trotters)

Het eerste kwart startte echter zwak, Groene Uilen komt snel op de 6-0 voorsprong. Maar River Trotters kwam snel terug door scores van Noel en Gillian. Bij een tussenstand van 8-9 gavenUilen gas en sloot het kwart af met een 14-2 run.

Tekst gaat verder onder foto.

Even gas
Ook aan het begin van het tweede kwart waren de Groningers sterk. Tot dat Gillian zich met scoren bemoeide en de Hardinxvelders terugbracht tot 29-25. Het grote team van Groene Uilen had duidelijk moeite om de intensiteit van River Trotters te matchen. Op naar de rust met een goed gevoel, totdat Uilen nog even gas gaf en weer uitliep naar een ruststand van 37-25.

Scores
Uit de rust liep Uilen heel snel uit naar een voorsprong van 18 punten (48-30). Maar weer wist de selectie terug te komen. Deze keer waren het vooral Richard, Fabio en Noel die voor scores zorgden.

Aan langste eind
Zo werd het vierde kwart begonnen met 56-47, alles leek nog mogelijk met het momentum aan de kant van River Trotters. De Hardinxvelders kwamen nog terug tot 60-56, daarna viel Noel helaas uit met een enkelblessure en Gillian moest het veld verlaten met vijf persoonlijke fouten. Al met al trokken de Groningers aan het langste eind en verloor Hardinxveld de wedstrijd met 67-58.