OKK’70 Heren1 pakt draad weer op

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na de matige vertoning tegen VC Wik H2 in Groot-Ammers, dat het tweede competitieverlies van dit seizoen betekende, hebben de OKK’70 Heren1 zaterdag 16 maart 2024 de draad tegen middenmoter Next/Volley H3 weer opgepakt.

Onder toeziend oog van het groene legioen kwam de overwinning echter niet zonder slag of stoot tot stand. (Foto OKK’70)

Voordat de heren het veld mochten betreden gaf een ontketend dames 1 het goede voorbeeld door runner-up Donki Sjot D3 met 4-0 over de knie te leggen. Een puike prestatie van de dames die de heren nog maar moesten zien te evenaren. Aanvankelijk leken de mannen dit in de praktijk te gaan brengen door met goed serveerwerk en prima aanvallen een ruime marge te pakken. Een aantal omzettingen leidde echter tot wat onrust in het veld, waardoor de Dordtenaren zich terug konden knokken in de set. Uiteindelijk was de marge groot genoeg en dus kwam de 1-0 voorsprong via 25-22 alsnog op het scorebord.

Kwestie van tijd
Deel twee vertoonde eenzelfde spelbeeld, al was aanvankelijk het verschil nog groter. De Schapenkoppen leken de kluts kwijt en het degelijke OKK’70 wist daar wel raad mee. Bij 16-8 leek het dan ook een kwestie van tijd voordat de buit ook in deel twee binnengehaald zou worden. Daar waar de ploeg normaal gesproken bij wissels stoïcijns het spel blijft doorzetten, pakte dat echter ook in dit speldeel anders uit. Terug naar de basis was het devies en met een uitstekend op dreef zijnde Jesse Maasland aan het net leverde dat met 25-19 het gewenste resultaat op.

Solide
De derde set zou het spannendste speldeel van de dag worden, zo zou weldra blijken. Bij een gelijke tussenstand van 15-15 moest de tot dan toe niet af te stoppen Patrick de Bruijn het veld verlaten en diende jeugdspeler Nick van Dongen de honneurs waar te nemen. De passer/loper die normaal gesproken actief is in het derde herenteam van OKK’70 liet daarbij zien nadrukkelijk op de deur van het vlaggenschip te kloppen met een aantal solide passes en dito aanvallen. Desondanks was het ritme van de groenen enigszins gebroken; een aantal misverstanden in het achterveld en zelfs foutief doordraaien, dat overigens niet bestraft werd door de leidsman, maakte het allemaal niet beter. In de spannende slotfase was het stuivertje wisselen en kregen beide ploegen kansen op setwinst. Helaas voor de Hardinxvelders waren het de bezoekers die met 27-29 aan het langste eind trokken deze set.

Volleybalshow
Een valse start in deel 4 leidde tot een snelle 1-4 achterstand en even ontstond de vrees dat de wedstrijd weleens definitief gekeerd kon zijn in Dordts voordeel. Het inbrengen van Stijn Boogaard zorgde echter voor meer stabiliteit en vertrouwen in het achterveld en het spelbeeld draaide weer volledig om. Onder leiding van de tweelingbroers Martijn en Michel de Bruijn werd een heuse volleybalshow weggegeven voor de goed gevulde tribunes. De perfect op maat liggende set-ups werden door Martijn zowel aan het net als vanachter de 3-meterlijn keer op keer binnen de lijnen geranseld en aan het net was het Michel die met een aantal ‘kill blocks’ de show stal. Genieten voor alles en iedereen die OKK’70 een warm hart toe draagt en daar waren er deze middag veel van aanwezig. Spannend werd het hierdoor niet meer, want de bezoekers kregen geen poot meer aan de grond en werden met 25-18 (3-1) feitelijk gezien nog gespaard.

Komend weekend
Al met al een heerlijke pot volleybal van de Hardinxvelders die gevolgd werd door een ‘jungle party’ in de fraai versierde kantine. Hier werd een welverdiend feestje gevierd door OKK’70 en het bleef dan ook nog lang onrustig deze zaterdag in Hardinxveld-Giessendam. Komende week volgt een pittige uitwedstrijd in Rotterdam, waar op donderdagavond tegen studentenploeg Erasmus Volley H1 aangetreden zal moeten worden. Aanvang van dit duel is 21.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld