Alzheimer Café in Pedaja over houden van sociale contacten

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In Stichting Waardeburgh zorgcentrum Pedaja aan Claversweer 1 wordt woensdag 26 oktober 2022 het Alzheimer Café gehouden. Het thema is: ‘Hoe hou je sociale contacten actief als dit door dementie niet meer lukt?’ De aanvang is 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Hoe hou je dan contact met je omgeving en wat kan de mantelzorger en de omgeving daarin betekenen? Een mantelzorg vertelt wat zij voor haar moeder heeft kunnen doen om te zorgen dat zij actief betrokken bleef. (Stockfoto)

Door dementie is er een aantal symptomen waardoor het contact met de omgeving wordt belemmerd. Denk aan vergeetachtigheid, minder alert zijn en mensen niet meer herkennen. Maar ook onzekerheid, zich terugtrekken en minder actief deelnemen aan dagelijkse activiteiten. 

Vierde woensdag
Het trefpunt voor mensen met welke vorm van dementie ook, hun partners, maar ook familieleden, vrienden en alle belangstellenden vindt elke vierde woensdag van de maand plaats, steeds op wisselende locaties in het dorp. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld