Basketballers River Trotters Heren 1 dwingen final four plaatsing af

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met nog drie reguliere competitie wedstrijden te spelen was zaterdagavond 1 april 2023 thuis tegen DAS uit Delft een bepalende ronde voor River Trotters Heren 1 selectie. Al begon deze wedstrijd onze thuisploeg niet zo scherp. Wellicht dat het te maken had met spelen tegen een hekkensluiter.

De heren van River Trotters kregen al vroeg in de wedstrijd een tik op de vingers, doordat een speler van DAS nogal wat driepunters bleef raak schieten. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Tot het begin derde kwart was het een close-game maar kwamen de River Trotters eindelijk los met een run door veel druk op de bal te zetten. Ook was Leron wederom heel sterk onder het bord waar de tegenstander veel moeite mee had, waaronder een spectaculaire dunk over twee verdedigers heen. Met twaalf punten voorsprong was de wedstrijd toch nog niet gespeeld. In het vierde kwart liet DAS zien dat je tegen ieder team sterk moet blijven spelen, want de thuisploeg zakte weer af. Die zagen zij als kans en kwamen uiteindelijk terug tot zelfs zeven punten. Gelukkig schoot Noël Mojito nog twee belangrijke driepunters raak, waardoor de winst veilig werd gesteld. De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld naar 77-73. En zoals iedereen voelde dat er niet zou worden verloren, was het toch onnodig spannend. Komend weekend spelen de heren tegen High Five uit in Tilburg. Als deze wedstrijd gewonnen wordt, zijn ze definitief reguliere seizoenskampioen. Op naar de finale rondes.