BBB grootste bij waterschapsverkiezingen in regio

TIEL / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De stemmen zijn donderdagmiddag 16 maart 2023 voor een groot deel geteld. Daarmee zijn de voorlopige uitslagen van de waterschapsverkiezingen in Waterschap Rivierenland bekend. BBB wordt de grootste partij met zes zetels.

Zoals het er nu naar uitziet is de opkomst voor de waterschapsverkiezingen ca. 57%. Dat is hoger dan in 2019. Toen was het opkomstpercentage 53,4%. (Archieffoto Peter Donk / HG24)

Water Natuurlijk volgt met vijf zetels. CDA en PvdA volgen met drie zetels. VVD, Partij voor de Dieren en SGP staan op twee zetels. ChristenUnie, AWP en JA21 krijgen ieder een zetel. De uitslag is nog een momentopname. Er ontbreken nog cijfers van een paar gemeenten. Het waterschap houdt rekening met een foutmarge van een zetel per partij.

Nieuw bestuur
Over een week, donderdag 23 maart 2023, maakt de voorzitter van het centraal stembureau, dijkgraaf Co Verdaas, om 13.30 uur de definitieve verkiezingsuitslag bekend. De 26 nieuwe bestuursleden vormen straks samen met de vier benoemde bestuursleden voor de geborgde zetels het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland. “De wereld is volop in beweging. Dat geldt ook voor de watersector. Net als de rest van Nederland is het rivierengebied nog lang niet af. Het nieuw gekozen bestuur staat voor grote opgaven op het gebied van waterbeheer. Ik wil graag iedereen bedanken die zijn stem voor het waterschapsbestuur heeft uitgebracht”, aldus Verdaas. Woensdag 29 maart 2023 worden de nieuwe bestuursleden beëdigd. De komende vier jaar maken zij de keuzes over het werk van het waterschap: zorg voor sterke dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en de zuivering van afvalwater.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld