Belangstellenden bezoeken project IJzergieterij op ‘Dag van de Bouw’

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Honderden mensen hebben zaterdag 8 juni 2024 een kijkje genomen bij de nieuwbouw op het terrein van de voormalige ijzergieterij aan de Rivierdijk. Bouw- en ontwikkelingsbedrijf Gebroeders Blokland nodigt zaterdag 8 juni 2024 zette ‘de deur open’ van wege de ‘Dag van de Bouw’. 

In sommige woningen kon binnen worden gekeken. Een aantal huizen heeft een formidabel uitzicht op de rivier. Daarvoor betalen mensen ook de prijs van de gekochte woning. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder foto.
Voor de nieuwbouw stonden kraampjes, was er een frietje gratis te krijgen en vermaak voor kinderen. (Foto Peter Donk / HG24)

Het was een uitgelezen kans om te zien hoe bouwer Gebroeders Blokland de woningen heeft gerealiseerd. Een team stond klaar om alle vragen te beantwoorden. Familieleden en vrienden van kopers kwamen langs om even vast binnen te kijken in het appartement. Het project De IJzergieterij is nog niet klaar. Ook zaterdag stonden er nog woningen te koop, dus nog niet alles is verkocht. Het wordt volgens de bouwer een wijk met een gevarieerd straatbeeld, industriële architectuur en een ruime variatie aan woningtypen. Kenmerkend zijn de hoogteniveaus, wat de wijk een intiem en eigenzinnig karakter moet geven. Er komen verschillende woningtypen, van eengezinswoningen tot appartementen. Een deel van de woningen is opgeleverd.

Tekst gaat verder onder foto.

De Dag van de Bouw was een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, en werd voor de zeventiende keer georganiseerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld