Vier auto’s betrokken bij ongeluk A15; verkeer loopt vast op binnenwegen

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Vier personenauto’s waren zaterdag 8 juni 2024 rond 10.30 uur betrokken bij een ongeluk op de snelweg A15. Er raakte niemand gewond. Doordat het verkeer vastliep op de snelweg namen veel andere weggebruikers sluiproutes. Ook dat had weer veel file tot gevolg.

Het ongeluk gebeurde net voor de Peulensluis in de richting Rotterdam – Gorinchem. Drie auto’s raakten flink beschadigd en bergingswagens haalden de auto’s weg. (Foto Rijkswaterstaat)

Tekst gaat verder onder foto.

Het verkeer stond enige tijd helemaal stil, omdat de snelweg dicht was. Verderop bij de af- en oprit Zwijnskade stond een verkeersregelaar, die verhinderde dat automobilisten de snelweg A15 op zouden gaan en in de file zouden komen. (Foto dashcam Peter Donk / HG24)

Verkeer kon op de plaats van het ongeluk alleen over de vluchtstrook verder rijden. De ANWB adviseerde om om een alternatieve route te nemen over de A16, A59 en A27.

Omrijders
Een aantal mensen die al op de A15 stond koos voor de provinciale weg N214. Daar was het erg druk. Een aantal van hen dacht er na Sliedrecht weer op te gaan en dat veroorzaakte een lange file op de Sportlaan. Aangekomen nabij de Zwijnskade werd het verkeer binnendoor geleid over de Peulenlaan en Wieling naar de Nieuweweg / A15 door Hardinxveld-Giessendam. Rond het middaguur was de file op de A15 zaterdag nog niet voorbij. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld