Bestuurder IJsseldijk: ‘Waardering voor De Lange Wei kon tóch nog hoger’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Woonzorgcenttrum De Lange Wei in Boven-Hardinxveld scoorde de afgelopen jaren hoog in het tevredenheidsonderzoek dat uitgevoerd werd onder hun medewerkers en cliënten. Dat het nog hoger kon, raakt bestuurder Sander van IJsseldijk: “De waardering was al ver boven het landelijk gemiddelde, dat er nu nog hoger gescoord is, is een groot compliment voor alle medewerkers bij De Lange Wei.”

Personeel en bewoners zijn bijzonder tevreden over de laatste waarderingscijfers. (Foto De Lange Wei)

Als bestuurder staat Sander van IJsseldijk midden in de organisatie en is hij een vertrouwd gezicht binnen de verschillende locaties van De Lange Wei. Dat de geboden zorg hoog gewaardeerd wordt, vindt hij niet verrassend: “Ik was niet zozeer verrast over de positieve waardering, wel was ik verrast dat het nóg hoger kon. Het raakt me en maakt me heel dankbaar richting alle medewerkers.” De bescheidenheid waarmee hij over de waardering praat is tekenend voor de vorm die hij aanneemt binnen zijn bestuurlijke rol.

Bloei
Het beleid van de organisatie richt zich de komende jaren dan ook niet zozeer op groei, maar vooral op spreekwoordelijke bloei. “Mede door de verbouwing van onze locatie de Rembrandthof hopen we dat cliënten zich nog meer op hun plek voelen en de juiste zorg nog beter gegeven kan worden”, legt hij uit. Ook als het gaat om waardering ziet hij dat dit resultaat vooral behaald is door de manier waarop de zorg geboden wordt: “Kwaliteit is een breed begrip. Dat de kwaliteit van zorg hoog is is belangrijk, maar het contact met mensen is nog veel belangrijker; het zijn de relaties die hier ontstaan, de verbinding die van mens tot mens gemaakt wordt. Ik zie dit in de manier waarop medewerkers contact hebben met cliënten, bewoners en elkaar. De schitterende uitslagen bevestigen dit, er wordt hier gezien waar het écht omdraait. Deze wederzijdse waardering gun ik iedereen.”

Werkwijze
Ook de slogan van de organisatie: ‘Waar het gewone juist bijzonder is’, sluit goed aan op de werkwijze die Van IJsseldijk omschrijft. Bescheidenheid en kwaliteit van zorg, zijn twee begrippen die binnen de organisatie hoog in het vaandel staan. “We hopen nog lang zorg aan onze omgeving te kunnen bieden; op die gewone manier die juist zo bijzonder is.”

Boven landelijk gemiddelde
De cijfers waar De Lange Wei terecht trots op mag zijn, zijn naar voren gekomen uit drie tevredenheidsonderzoeken: bij het tevredenheidsonderzoek onder de bewoners in de drie verpleeghuizen van de organisatie werd gemiddeld een 8,6 gegeven. De cliënten in de thuiszorg gaven maar liefst een 9,1 en de medewerkers binnen de organisatie beoordeelde de werksfeer met een gemiddelde van een 8,4. Daarmee scoort de De Lange Wei ver boven het landelijk gemiddelde.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld