Bijeenkomst voor veteranen in partycentrum ’t Hart

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) ontvangt samen met andere leden van het gemeentebestuur zaterdag 17 september 2022 tientallen veteranen. Dat is van 15.30 – 18.30 uur in partycentrum ’t Hart aan Nassaustraat 6 in Boven-Hardinxveld.

In Hardinxveld-Giessendam wonen ruim zestig veteranen. “Hun inzet in het belang van vrede, vrijheid en veiligheid verdient aandacht en erkenning”, aldus de gemeente Hardinxveld-Giessendam. (Foto Nederlands Veteranen Instituut)

De bijeenkomst wordt afgesloten met een ‘blauwe hap’. Een term, die bij defensie wordt gebruikt. Een voorbeeld. Iedere woensdag eet men bij de Koninklijke Marine een Indische rijsttafel. In jargon heet deze rijsttafel de ‘blauwe hap’. Een ‘blauwe’ was de bijnaam voor iemand van Nederlands-Indische afkomst. De rijsttafel-traditie is door de andere krijgsmachtonderdelen overgenomen. En niet alleen op de woensdag, ook op andere (speciale) dagen serveert men de ‘blauwe hap’.

Uitnodiging
De gemeente zegt de veteranen te hebben uitgenodigd op persoonlijke titel. Het adressenbestand dat daarvoor is gehanteerd, komt van het Nederlands Veteranen Instituut. Wie als inwoner en veteraan nog geen uitnodiging heeft gekregen, wordt opgeroepen om contact op te nemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, tel. 0184 – 751526 of per e-mail: secretariaat@hardinxveld-giessendam.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld