Binnenvaartschip vaart over plezierboot op Beneden-Merwede

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op de Beneden-Merwede is zondag 22 mei 2022 een binnenvaartschip over een boot met enkele recreanten gevaren. De schipper van het binnenvaartschip is doorgevaren en heeft niets van de aanvaring meegekregen. Twee personen, een man (27) en een vrouw (19) uit Hardinxveld-Giessendam, raakten volgens de politie te water van wie één zelf medische hulp zocht.

De twee opvarenden kregen rond 14.30 uur de schrik van hun leven toen ze werden overvaren op de Beneden-Merwede. Verschillende hulpdiensten gingen op de melding af. Beide opvarenden raakten te water, maar werden snel opgevist door een andere boot. (Foto Alexander Noppert / 112GHG.nl)

De vrouw is ter controle naar het ziekenhuis gegaan. Zeer waarschijnlijk is de kleine boot niet opgemerkt op de radar van de beroepsvaarder. Onderzocht wordt hoe het heeft kunnen gebeuren. 

Tip
De politie heeft zondagmiddag nog wel tip. “Wees je bewust van je kwetsbaarheid, vaar zoveel mogelijk stuurboord wal (rechts), en houd je aan de vaarregels. Het is belangrijk om niet alleen goed vooruit te kijken, maar zeker ook achteruit omdat grote schepen je gemakkelijk over het hoofd kunnen zien. Houd rekening met elkaar, zo blijft het leuk en veilig op het water”, zegt Mirjam Slot van de Politie Rotterdam.

Nu met het mooie weer het watersportseizoen weer van start is gegaan, doet met name de Zeehavenpolitie een appèl op mensen die van plan zijn om met hun boot het water op te gaan. (Foto onder Alexander Noppert / 112ghg.nl)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld