Hardinxveld blijft na winst tegen Perkouw in race om plaats in nacompetitie

HARDINXVELD-GIESSENDAM -Door een overwinning zaterdagmiddag 21 mei 2022 in de thuiswedstrijd tegen Perkouw uit Berkenwoude blijft Hardinxveld nummer drie van de ranglijst in de strijd om een nacompetitieplaats. Tegen de in degradatiezorgen verkerende bezoekers uit Berkenwoude nam Hardinxveld al vroeg de leiding. Na de gelijkmaker halverwege de eerste helft had Hardinxveld het moeilijk om het veldoverwicht ook in de score uit te drukken. Een kwartier voor tijd besliste invaller Aldo Tagliasacchi met de 2-1 wel de wedstrijd.

Na de verloren enerverende midweekse inhaalwedstrijd bij de nieuwe koploper Alblasserdam, moest het duel zaterdag tegen Perkouw gewonnen worden door Hardinxveld om de derde plaats vast te houden. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Hardinxveld begon scherp en binnen een paar minuten was het al raak uit een corner van Collin de Kok. De Perkouwdoelman tikte de bal half weg en Johan Woltman reageerde attent om er 1-0 van te maken. Hardinxveld probeerde door te drukken maar Perkouw bood degelijk tegenstand. Uit een fraaie aanval kopte Roy Stekelenburg de gelijkmaker voor de gasten binnen. Hardinxveld had veel balbezit maar werd niet echt gevaarlijk voor het doel. Op slag van rust ketste een vrije trap van de gasten via de binnenkant van de kruising nog uit het Hardinxveldse doel.

Ondanks blessure
In de tweede helft bleef Hardinxveld met combinatiespel zoeken naar een opening. Perkouw probeerde met een sterk aanspeelpunt voorin snel bij te sluiten. Door aan beide kanten solide te verdedigen bleef de 1-1 lange tijd staan. Pogingen van Hardinxveld kwamen er wel met een venijnig schot van Aron Eijkelboom dat de doelman knap redde en een buitenspeltreffer van Aldo Tagliasacchi. Ondanks een blessure kwam spits Robin Peursem voor de slotfase toch van de bank. De aanval kreeg een impuls en binnen een paar minuten kreeg Aldo Tagliasacchi de ruimte om diagonaal de 2-1 voor Hardinxveld binnen te schuiven. Perkouw kon het niet meer belopen en Hardinxveld kreeg nog mogelijkheden om de uitslag op te voeren. Lex de Gier schoot voorlangs het doel naast de tweede paal. En met een fraaie passeer- en kapbeweging speelde Robin Peursem zich vrij voor het doel, maar schoot ook naast. Daarmee boekte Hardinxveld een magere maar niet minder verdiende 2-1 overwinning op de gasten, die gezien het vertoonde spel opmerkelijk laag op de ranglijst staan.

Spannend
Door de winst bezet Hardinxveld nu de derde plaats in de stand, die recht kan geven op een vervangende periode achter de kampioenskandidaten De Alblas en Alblasserdam. Die derde plaats moet Hardinxveld wel delen met sv Meerkerk en Streefkerk, maar kan wel bogen op een veel beter doelsaldo. Met nog twee wedstrijden te gaan staan is er voor Hardinxveld sprake van heuse finales. Zaterdag 28 mei 2022 gaat Hardinxveld namelijk op bezoek bij De Alblas en een week later ontvangt Hardinxveld tot slot van de competitie sv Meerkerk.