Boek over cultuurhistorische en markante panden in de maak

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Architect Arie van der Meijden en beeldend kunstenaar Evert van Lopik werken aan een boek over over cultuurhistorische en markante woningen en gebouwen. Daarin staan bijvoorbeeld alle panden, die op de gemeentelijke- en rijksmonumentenlijst staan. Het boek verschijnt eind januari 2023. Dat bericht Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam.

In een langs de dijk gesitueerd dorp als Hardinxveld-Giessendam staan veel panden, die iets van de geschiedenis van het dorp laten zien. Dit is één van de in de lijst opgenomen cultuurhistorische panden. (Foto Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam)

Cultuurhistorische en markante woningen en andere gebouwen hebben invloed op het karakter van een dorp. Op verzoek van de Stichting Dorpsbehoud is een inventarisatie gemaakt van alles wat beeldbepalend is. Van der Meijden Van Lopik staken uren in het schouwen van de daarvoor in aanmerking komende gebouwen met als resultaat een lijst van 211 panden, met daarbij een foto en een korte beschrijving. 

Samenwerking
Voor deze uitgave is de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam een samenwerkingsverband aangegaan met de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam. Het uitgangspunt van dat project is dat de panden meer aandacht moeten krijgen. Nu en in de toekomst. Juist vanwege die toekomst is het zo belangrijk dat we onze geschiedenis kennen.  Onderdeel van de presentatie daarvan is dat het boek wordt uitgereikt aan alle eigenaren/bewoners van de er in voorkomende panden. Daarnaast komt het boek voor iedereen te koop.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld