Burgemeester sluit woning aan Boorstraat na vondst drugs

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid heeft een woning aan de Boorstraat gesloten. In het huis werd maandag 6 mei 2024 een handelshoeveelheid drugs gevonden. “Het besluit is dinsdag 4 juni 2024 ingegaan en geldt voor een periode van drie maanden”, maakt de gemeente Hardinxveld-Giessendam woensdagochtend 5 juni 2024 bekend.

Begin mei viel de politie de woning aan de Boorstraat binnen. In de woning werd een handelshoeveelheid drugs gevonden. (Stockfoto Hans van der Aa / HG24)

Alle drugs, en materialen die een relatie hadden tot de drugs, zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd.

Sluiten woning
Drugshandel valt onder zware criminaliteit. Door de Wet Damocles heeft een burgemeester verschillende mogelijkheden om op te treden bij het aantreffen van verdovende middelen. Eén van deze middelen is het sluiten van een woning voor een bepaalde tijd. De woning aan de Boorstraat wordt voor een periode van drie maanden gesloten. Tijdens deze periode is het verboden om de woning te betreden. De bewoners en direct omwonenden van de woning zijn door de gemeente per brief geïnformeerd over de sluiting.

Ongewenste activiteiten
Burgemeester Heijkoop zegt erover: “Het in bezit hebben of verhandelen van drugs tolereer ik niet in ons dorp. Als gemeente treden we dan ook streng op tegen deze ongewenste activiteiten.” Drugshandel verstoort volgens de gemeente de openbare orde. Zo is er een vergroot risico voor de veiligheid van omwonenden en kan er stankoverlast ontstaan. Heijkoop roept inwoners op om signalen van criminele activiteiten te melden bij de politie: “Wees alert op de signalen en maak direct een melding bij de politie wanneer je het vermoeden hebt van criminele activiteiten”, aldus Heijkoop. Meldingen kun je doorgeven aan de politie via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld