Openbare bijeenkomst Platform Sociaal Domein Hardinxveld-Giessendam

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het Platform Sociaal Domein Hardinxveld-Giessendam houdt woensdag 12 juni 2024 een informatieve bijeenkomst met als moto ‘Ons Platform is er voor u!’. Locatie is zalencentrum De Parel aan Talmastraat 9. Het begint om 19.30 uur en is met name bedoeld voor participanten. Iedereen is welkom!

Aan de orde komt het herziene huishoudelijke reglement, herziening Buitendams en aftredende Participanten. Maar er is meer!

Vervoer
Jacqueline van den Stokker van Stroomlijn is uitgenodigd om iets te komen vertellen over de huidige situatie van dit vervoer in de regio. Je kent Stroomlijn van vervoer met de Drechthopper- en Wijkhopper, maar ook van het leerlingen- of dagbestedingsvervoer. Van den Stokker bijt het spits af deze avond.

Aanbevelingsrapport
Binnen het Platform Sociaal Domein zijn werkgroepen ingesteld die zelfstandig opereren en diverse casussen gaan behandelen. Aan de hand van de bevindingen stelt de werkgroep een aanbevelingsrapport op, dat het bestuur ondersteunt in het te geven advies. Woensdagavond wordt daarvoor de aftrap gegeven.

GIPS
Platform Sociaal Domein coördineert ook het Gehandicapten Informatie Programma Scholen (GIPS). Het doel van het GIPS is om groep-8 leerlingen bewust te maken van het leven met een beperking en gebruik te maken van hulpmiddelen. Voor dit mooie werk zoeken ze vrijwilligers en met nadruk ook iemand die op termijn de coördinatie gaat overnemen.

‘Lokaal signaal’
Het bestuur van het platform ziet onder het motto ‘lokaal signaal’ uit naar de inbreng van de aanwezigen. Waar loop je, letterlijk of figuurlijk, tegenaan? Iedereen is welkom met vragen en opmerkingen. “We lossen het niet ter plekke op, kunnen ook niets beloven, maar waar dat ons voor onze inwoners van belang lijkt, zetten we ons er wel voor in”, zegt het bestuur van het platform.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld