Dames 1 OKK ’70 wint bij koploper Dunamis

DEN DUNGEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na een hele stabiele wedstrijd vorige week in sporthal De Wielewaal tegen laagvlieger Dunamis, mochten de Hardinxveldse dames zaterdag 25 november 2023 aantreden in Den Dungen tegen (gedeeld) koploper Donki Sjot. OKK ’70 mocht andermaal laten zien waartoe ze in staat zijn in de nog vrij onbekende promotieklasse.

In een aantrekkelijke wedstrijd, met mooi en frivool aanvalsspel, werd met 3-2 aan het langste eind getrokken en laat men wederom zien dat zij voor niemand bang hoeven te zijn als promovendus. (Archieffoto OKK’70)

Zonder de zieke Emma Brieffies, maar met enkele fanatieke supporters op de tribunes in sporthal De Misse, werd er fel begonnen. Iets wat de laatste paar wedstrijd wel vaker het geval is. Heel geconcentreerd in het achterveld en erg gretig aan het net. Lotte de Bruin zat blokkerend overal aan, waardoor Amber Michielse naar hartenlust kon verdedigen. Met 12-25 leek het wel alsof er tegen een verkeerd team gespeeld werd, maar uiteindelijk was het vooral het volwassen volleybal wat OKK ’70 liet zien wat zorgde voor een dikke winst in set één.

Gelijk op
Dan de tweede set. Er werd veel verdedigd aan de overkant, waardoor de hard hitters uit Hardinxveld het punt soms wel drie keer moesten maken voordat hij daadwerkelijk op de grond lag. Lang ging het gelijk op, maar uiteindelijk waren het de Brabantse dames die de spannende tweede set naar zich toe trokken. Set 3 was een kopie een van set 2, beide werden nipt met 25-23 verloren.

Flow
Esther Klop loste haar zusje Rachel af aan de buitenkant, waardoor Marjolein Verheul voor nog meer aanvalspower kon zorgen op de diagonaal. Met hernieuwde krachten en wederom een weergaloze Tessa Verhoeven dwongen de groenen een vijfde set af door de vierde omloop met 16-25 te winnen. OKK’70 zat in de flow en was niet van plan hier uit te komen. In de vijfde set stond er al snel een comfortabele voorsprong op de borden, waarna er na de kantwissel met 7-15 genoten kon worden van het overwinningsdrankje. 3-2 winnen van een topteam, dat smaakt naar meer.