‘Rode zaterdag’ voor selectie van v.v. Hardinxveld

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld trad zaterdag 25 november 2023 aan tegen GJS uit Gorcum. Vanwege de slechte veldconditie van het hoofdveld, na de vele regen, werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. Ondanks de slechte weersvooruitzichten waren er weer meer dan voldoende toeschouwers present om de selectie van trainer Theo de Jong aan te moedigen.

De verschillen blijven klein en is het daarom belangrijk dat de aankomende twee wedstrijden voor de winterstop, gezien de stand, in winst dienen te worden omgezet. (Foto Anouk den Breejen)

De ploeg trad wederom aan met de 52-jarige keeper Arie Vernooij en ook Roy van ’t Hoog was weer terug na een blessure. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van de Rest begon Hardinxveld zeer voortvarend, want na 4 minuten was het Lex de Gier, die met snelheid de GJS-verdediging te snel af was en met een bekeken schot de 43-jarige keeper Raymond de Haan het nakijken gaf 1-0. Na goed twintig minuten was het wederom Lex de Gier, die na een duel, de bal meteen over de ver voor zijn doel staande keeper de Haan probeerde te verschalken, maar deze stopte de bal echter met zijn handen buiten het doelgebied, wat hem meteen een rode kaart opleverde van scheidsrechter van de Rest. Invaller-doelman Schaften kwam hem vervangen. De vrije bal hierna werd echter zeer knullig genomen.

Botsing
Na de rode kaart dacht iedereen aan Hardinxvelds zijde dat de thuisclub verder zou gaan uitlopen, maar het tegendeel gebeurden. GJS zette met tien man een tandje bij en ging eigenlijk steeds beter voetballen. Vijf minuten voor de rust had Hardinxveld ook nog de pech dat Owen Muller na een botsing met Sjors Hendriks van het veld af moest met een hoofdwond. Ook Sjors Hendriks moest er dizzy vanaf. Robin Bezemer kwam voor Owen Muller en Amin Boutachkourt voor Sjors Hendriks. Na deze wissels had GJS bijna de gelijkmaker binnen, na een slim genomen vrije trap, die via een verdediger van Hardinxveld net over ging en de aansluitende corner gelukkig net voor langs het doel ging. De ruststand was derhalve dus 1-0.

Resoluut
Na in de rust te zijn opgedroogd begonnen de teams aan de tweede helft. Hardinxveld op jacht naar de tweede goal met een man meer, maar moest dat na tien minuten in de tweede helft bekopen. Het was Bjorn Barten, die weg werd gestuurd in de diepte en keeper Arie Vernooij dacht de bal aan de zijkant van het veld nog te kunnen wegwerken, maar vergiste zich in de snelheid van Bjorn Barten en kegelde hem omver. Scheidsrechter van de Rest trok hiervoor resoluut een rode kaart ondanks dat er nog spelers van Hardinxveld achter hem waren. Een verkeerde inschatting zou hij later beamen. Hardinxveld kwam dus nu ook met tien man te staan.

Betere spel
Sander de Boon moest daardoor het veld verlaten om plaats te maken voor invaller-doelman Jaimy de Jong. Hij begon goed aan zijn invalbeurt en stopte meteen een aantal gevaarlijke ballen, maar was helaas kansloos op een geplaatst schot van Amin Boutachkourt, die van iets meer dan zestien meter de bal in de verre hoek krulde voor de gelijkmaker. GJS bleef daarna het betere van het spel behouden en had het overwicht in de wedstrijd. Hardinxveld liep achter de feiten aan en had het moeilijk tegen de bewegelijkheid van GJS. Een kwartier voor tijd kwam daar dan ook de verdiende voorsprong voor de ploeg uit Gorcum. Wederom was het Bjorn Barten die een vrij veld kreeg en met zijn snelheid eenvoudig de zestien meter in kon lopen om met een geplaatst schot keeper Jaimy de Jong te verslaan en de 1-2 liet aantekenen.

Onnodig moeilijk
Hardinxveld moest nu komen om de gelijkmaker te gaan forceren, maar maakte het zich onnodig moeilijk, want vijf minuten na de goal, liep Robin Bezemer onnodig tegen een tweede gele kaart aan en kon dus ook vertrekken. Hardinxveld moest dus nu met negen man, de gelijkmaker zien te maken. Met nog verse wissels erin; Xander Peursem en Marnix Trouwborst voor Pieter Kroon en Johan Woltman en Vincent van Lopik in de spits, probeerde de thuisclub er alles aan te doen om de gelijkmaker nog binnen te krijgen. Vincent van Lopik was er nog het dichtstbij, maar had helaas niet het geluk en zag tot aan tweemaal toe de bal voor de lijn gepareerd worden door de verdediging van GJS. Dat wist daarmee de volle winst binnen te slepen en droop Hardinxveld af, wat het deels aan zichzelf had te verwijten. Zaterdag 2 december 2023 wacht Sleeuwijk uit (aftrap om 15.00 uur) en daarna nog Tricht thuis.