Degradatie voor Vriendenschaar na spannende beslissingswedstrijd

MOORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Uit een dubieuze vrije bal in de laatste minuut van de spannende uitwedstrijd tussen Vriendenschaar en VEO schoot een Voorburgse dame de stand zaterdag 25 juni 2022 naar 18-17, waarmee ze haar ploeg de overwinning bezorgde in deze gelijk opgaande wedstrijd en Vriendenschaar dus degradeert naar de 1e klasse.

Helaas verloor Vriendenschaar de beslissingswedstrijd op het korfbalcomplex van VEO, waardoor het eerste team degradeert. (Foto Wim v.d. Pijl / Vriendenschaar)

Voor de wedstrijd in Moordrecht was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Aart Goedhart, het oudste erelid van Vriendenschaar. Daarna volgde een echte beslissingswedstrijd, waarin beide teams voluit voor de winst gingen.

Rake schoten
Er ontspon zich een wedstrijd met wisselende kansen, waarbij VEO in de eerste helft steeds een voorsprong nam, die het team dan moest nivelleren, terwijl het in de tweede helft andersom was. VEO begon voortvarend met twee rake schoten in de eerste minuten, maar de Hardinxvelders kwamen na acht minuten door Julian Voorwinden en twee rake schoten van Marijn Bakema weer gelijk op 3-3. Opnieuw liep VEO in de volgende tien minuten uit naar 6-3 en moesten de groenhemden weer in de achtervolging. Om en om scorend duurde het tot de laatste minuut van de eerste helft voor Vriendenschaar op gelijk hoogte kwam. Door een raak schot en een strafworp bepaalde Julian Voorwinden de ruststand op 8-8.

Voorsprong
In de tweede helft was het Vriendenschaar dat door Anne Timmer als eerste scoorde en na de gelijkmaker van VEO zorgde Celine van Meeteren opnieuw voor een voorsprong van 9-10. Nu was het VEO dat terugkwam en door drie rake schoten in twee minuten weer voor kwam met 12-10. Celine van Meeteren schoot opnieuw raak en na het rake schot van VEO was het Rick Molenaar die voor 13-12 zorgde, waarna VEO er onmiddellijk weer 14-12 van maakte. Binnen vijf minuten wist het team uit Hardinxveld-Giessendam de achterstand om te zetten in een voorsprong van 14-16, door een raak schot van Julian Voorwinden, twee benutte korte kansen door Peter Visscher en Marijn Bakema en een mooi schot van Ilvie Versteeg,

Slotminuten
Met nog dertien minuten te spelen gingen de Vriendenschaar supporters in de goede afloop geloven, maar moesten toch weer toezien dat door twee dames korfpunten binnen enkele minuten de stand weer gelijk werd. Trainersduo Ekelmans / Verspuij brachten Rob Visser weer in de ploeg wat een succesvolle wissel bleek, want hij zorgde vijf minuten voor tijd voor de voorsprong van 17-16. Met nog twee minuten te spelen werd het toch weer 17-17 en dat zorgde voor zinderende spannende slotminuten, waarin ongelukkige arbitrale beslissingen cruciaal werden. Eerst werd Krista van Hunnik – die haar laatste wedstrijd speelde – een duidelijke vrije bal onthouden en vervolgens kreeg VEO in de laatste minuut wel een (dubieuze) vrije bal te nemen. Die werd verzilverd, waardoor Vriendenschaar met 18-17 ongelukkig verloor en degradatie een feit was.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld