Dirk van Alphen prolongeert titel op Tanis Triathlon De Langstraat

WAALWIJK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Dirk van Alphen uit Hardinxveld-Giessendam heeft zondag 2 juni 2024 in een tijd van 32:04, de beste op 1/32ste triatlon bij de jongens onder 8 jaar, gewonnen In Waalwijk was hij daarmee ruim een minuut sneller dan vorig jaar (33:23) tijdens de Tanis Triathlon De Langstraat.

De prijsuitreiking. Een huldiging voor de jongens die echt onder de 8 jaar waren, was er niet. De organisatie heeft inmiddels een excuus aangeboden en aangegeven dat Dirk van Alphen (derde van links op de foto) in zijn categorie heeft gewonnen. 

Het water was wat frisser dan vorig jaar, maar de zwemmer van Door Water Fit in Sliedrecht wist de 125m goed door te blijven zwemmen. Daarna was het rennen naar de mountainbike om vervolgens 5 km flink door te trappen naar het looponderdeel. Door de stevige wind en omdat hij dit jaar minder gefietst had, was het deze keer best wel pittig op de fiets. Het loopparcours was vernieuwd en leek met anderhalve kilometer net iets langer te zijn dan vorig jaar. Doordat Dirk dit jaar wat meer loopervaring heeft opgedaan bij atletiekvereniging Typhoon in Gorinchem kon hij zich na het fietsen goed herpakken. Over 1,5 km wist hij een tempo 5:39 per km gemiddeld te lopen en kwam met een glimlach over de finish.

Prijsuitreiking
Helaas ging de prijsuitreiking minder goed. Door verschillen in leeftijdscategorieën tussen de triatlonbond en de atletiekunie, maar ook door de onoplettendheid van de organisatie, waren de deelnemers van onder de 10 jaar in de uitslag onder de 8 jaar opgenomen. Bij jongens onder de 10 jaar eindigde hij ook nog op een verdienstelijke vierde plaats. Maar een huldiging voor de jongens die echt onder de 8 jaar waren, was er daardoor niet. De organisatie heeft inmiddels een excuus aangeboden en aangegeven dat Dirk in zijn categorie heeft gewonnen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld