Vriendenschaar net niet sterk genoeg om Weidevogels te verslaan

BLEISWIJK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de uitwedstrijd tegen Weidevogels in Bleiswijk was de selectie van korfbalvereniging Vriendenschaar zaterdag 1 juni 2o24 niet bij machte om het goede spel van de afgelopen wedstrijd vast te houden. Het werd 11-8.

Met name het scoren bleef ver onder de maat bij het team van de Sluisweg werd geconfronteerd met een heel fel en gedisciplineerd verdedigende ploeg, die het de Hardinxvelders vanaf de eerste minuut aanvallend moeilijk maakten. (Foto Wim v.d. Pijl)

In het eerste kwartier schoot alleen aanvoerder Christian Brouwer éénmaal raak waar tegenover Weidevogels 5 rake schoten noteerde. Na die 5-1 achterstand herpakte Vriendenschaar zich enigszins. Door beter verdedigen en het benutten van de (weinige) goede kansen kwam het automatiseringsteam ( waar Anne Timmer en Julian Voorwinden ontbraken) terug in de wedstrijd en werd door 5 korfpunten op rij de 1e helft afgesloten met een 6-6 ruststand.

Veel moeite
In de tweede helft bleek dat scoren in de laatste fase van de eerste helft  een opleving was geweest die geen vervolg kreeg.  Het werd na de openingstreffer van de thuisploeg nog wel 7-7 door Patrick Noordzij, maar daarmee had Vriendenschaar haar kruit weer verschoten. Hoewel ook Weidevogels veel moeite had om tot goede aanvallen te komen , had die ploeg met verre opportune schoten toch een aantal keren succes en benutte ook de twee gemakkelijk gekregen strafworpen. Vriendenschaar wist na die 7-7 in de beginfase in de rest van tweede helft nog slechts eenmaal (door Lotte v.d.Lustgraaf) de bal door de mand te krijgen.

Slotfase
Toch kwam er door die score nog hoop, want met nog twaalf minuten te spelen en 12-10 op het scorebord was er in de slotfase nog alles mogelijk. Trainer Dennis Plantinga bracht Celine van Meeteren aanvallend in de ploeg en ook Daan Kamsteeg , die als rebounder goed werk deed. Het lukte echter niet om nog tot scoren  te komen. De bal wilde (aan beide zijden) niet meer door de korf vallen. Door een Bleiswijkse treffer in de laatste minuut werd de eindstand van deze zeer matige korfbalwedstrijd 11-8. Door deze nederlaag is Weidevogels op één punt van Vriendenschaar gekomen en is de komende laatste competitiewedstrijd nog belangrijk om op de tweede plaats te blijven i.v.m. een kans op degradatie voor de slechtste nummers drie in de overgangsklassen. Die laatste wedstrijd is zaterdag 8 juni 2024 om 15.30 uur op het eigen veld aan de Sluisweg als de ongeslagen kampioen GKV op bezoek komt en Vriendenschaar voor een verrassing moet proberen te zorgen.