Dorp maakt zich op voor Koningsdag 2022

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het Raadhuisplein voor het gemeentehuis is woensdag 27 april 2022 de locatie waar de start van Koningsdag 2022 plaatsvindt. Om 08.30 uur worden alle gedecoreerden ontvangen in het raadhuis. Drie kwartier later vindt de aubade plaats.

Koning Willem-Alexander viert woensdag dat hij 55 jaar wordt. (Foto Paul Tolenaar / RVD)

Een belangrijke rol is weggelegd voor Scouting A15. Leden van de groep verspreiden de teksten voor het zingen van het Wilhelmus en andere liederen. Zij zorgen er ook voor dat de vlag ook wordt gehesen op het juiste moment.

Een welkomstwoord is er om 09.30 uur door voorzitter Bertie den Breejen van oranjevereniging Oranje Trouw en tevens de start van de aubade met het zingen van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus en de vlag hijsen. Burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) voert daarna het woord en daarna worden nog verschillende liedjes gezongen. In het dorp komen de activiteiten op gang. Zo speelt o.a. het mandoline- en gitaarorkest de Plektrum Melodisten in verzorgingshuis De Lange Wei, zijn er activiteiten op het terrein van HKC en geeft muziekvereniging EMS workshops op het sportcomplex bij v.v. Hardinxveld. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld