Drukte bij inloopavond over plan bouw appartementencomplex De Nieuwe Dam

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – De herontwikkeling plangebied locatie Buitendams 45 krijgt vorm onder de projectnaam De Nieuwe Dam. Woensdagavond 10 mei 2023 was er een inloopavond in gebouw De Ducdalf aan de Scheldestraat en kon kennis worden genomen van het ontwerpbestemmingsplan. 

De gemeente Hardinxveld-Giessendam en bouwer-ontwikkelaar BM van Houwelingen hielden woensdagavond een inloopavond, die goed werd bezocht. Met name door ouderen onder wie verschillende (mogelijke) toekomstige bewoners. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder foto.

Op deze avond konden de plannen worden bekeken en was er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente en projectontwikkelaar BM Van Houwelingen over zowel het Stedenbouwkundig Programma van Eisen als het Ontwerpbestemmingsplan. (Foto Peter Donk / HG24)

Het appartementencomplex beslaat in totaal vijftig woningen. Het gebouw komt op de locatie van het voormalige pand van de Gereformeerde kerk, schoenenwinkel Sluimer en de adressen Buitendams 41, 43 en 47.  Waarschijnlijk komt het plan na de zomervakantie in de gemeenteraad. De bouw wordt voorzien voor begin 2024. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld