Eindejaarsbijdrage: ‘Online krant HG24 wint ‘aan terrein’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Uit en over Hardinxveld-Giessendam laten we vanaf komend jaar ieder jaar tussen de kerstdagen en jaarwisseling op online krant HG24 een aantal mensen terugkijken op gebeurtenissen. Een terugblik op 2022 en vooruitkijken naar het jaar 2023. De redactie heeft er nu – in dit eerste jaar als online krant met ‘Nieuws uit Hardinxveld-Giessendam’ – voor gekozen om alleen burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) van de gemeente Hardinxveld-Giessendam te vragen (zaterdag 31 december 2022). Hoofdredacteur Peter Donk van online krant HG24 en online krant Sliedrecht24 levert een bijdrage voor nieuwjaarsdag (zondag 1 januari 2023). 

Vandaag: Peter Donk, hoofdredacteur online krant HG24 en online krant Sliedrecht24 (Foto Hans van der Aa / HG24)

Maar even kort voorstellen. Heb de afgelopen veertig jaar op alle journalistieke lagen (voor krant, radio, tv en online) gewerkt en ben nu zo’n 22 jaar werkzaam bij de NOS. Daar werk ik voor televisie. Omdat er lokaal nauwelijks media zijn, begon ik met online krant Sliedrecht24 ‘Nieuws uit het Baggerdorp’. Dat was bijna acht jaar geleden en inmiddels een groot succes. In april 2022 startte ik online krant HG24 ‘Nieuws uit Hardinxveld-Giessendam’. Het officiële startmoment werd 1 mei 2022. 

Geboren in Giessenburg, wonend in Sliedrecht, liggen er in Hardinxveld-Giessendam heel wat stappen van mij. Veel familie woont in het dorp, ik ken verschillende ondernemers en ken de weg. Heb hier op school gezeten en lange tijd gewoond. Schreef er voor de krant (Het Kompas) in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Ook was ik voorzitter van de stichting ’50 jaar Hardinxveld-Giessendam’ in 2007 en brachten we de munt ’t Hoepje uit. Hardinxveld-Giessendam is mij dus niet vreemd en een start was eigenlijk meer dan logisch.

Ondertussen zijn we al een aantal maanden onderweg. HG24 wint inmiddels na ruim een half jaar ‘aan terrein’. Anders gezegd, de online krant wordt steeds bekender. We worden met HG24 goed ontvangen in het dorp. We hopen de lokale journalistiek komende jaren te versterken. Met enige regelmaat zijn we aanwezig bij activiteiten, raadsvergaderingen of calamiteiten. 

Lokaal nieuws staat het meest dichtbij. Veel mensen voelen zich daar nauw mee verbonden. Hetgeen bij jou in de buurt, om de hoek, gebeurt, dat raakt je. Daar heb je wat mee. Daar wil je bij zijn, over horen of dat er over wordt geschreven. 

We leven van de inkomsten uit advertenties. Ook dat is even wennen, maar als HG24 over een aantal maanden een begrip is, dan wil je bij ons als ondernemer gezien worden. We worden een duidelijke speler. Online krant Sliedrecht24 is het levende voorbeeld!

HG24 is herkenbaar. We rijden met een auto met reclame, dragen herkenbare jassen en flyeren waar nodig. Alles doen we eraan om de krant ‘neer te zetten’. 

Ik maak gebruik van de mogelijkheid om instellingen, organisaties en verenigingen op te roepen om ons op te nemen in een medialijst en ons te informeren als er nieuws is. Dat geldt ook voor mensen die ons willen tippen. Laat van je horen.  Mail de redactie: info@hg24.nl Ik maak graag kennis.

Online krant HG24 moet binnen een jaar een begrip worden in Hardinxveld-Giessendam. Weet ons te vinden! Pak je nieuws moment, gebruik de media!

Ik wens namens de redactie iedereen een voorspoedig, gezond 2023.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld