Een terugblik op 2022 in acht nieuwsfoto’s

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Acht maanden is online krant HG24 nu actief. De start was op 1 mei 2022 en dat leverde de afgelopen maanden al veel beeldmateriaal op. Plaatjes van vooral nieuwsgebeurtenissen gemaakt in een tijd dat de geschiedenisboeken ingaat als grotendeels het jaar na-corona. Het jaar 2022. Gevangen in acht nieuwsfoto’s over de maanden mei tot en met december, elke maand één foto. We tellen af vanaf december 2022 naar januari 2022.

December 2022

Minister Hugo de Jonge (CDA) voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening was dinsdag 6 december 2022 één van de sprekers tijdens de kwartaalbijeenkomst Smart Delta Drechtsteden en het thema was ‘Bouwen in de regio’, locatie Bouw Infra Mensen aan de Griendaak in Hardinxveld-Giessendam. Ruim 300, lokale- en regiobestuurders én mensen uit de bouwsector waren op deze toepasselijke locatie er bij. (Foto Hans van der Aa / HG24)

November 2022

Het nieuwe pand van Bouw Infra Mensen (Zuid-Holland Zuid) aan de Griendaak is donderdagmiddag 24 november 2022 officieel geopend. Eigenlijk is de nieuwbouw een aanbouw van de al gevestigde locatie. De flinke uitbreiding is de locatie waar jongeren worden opgeleid voor de bouw en infra. Doorgaans gaat het om een leer- en werktraject. De opleiding voor vaklieden werkzaam in de bouwwereld werd door een aantal prominenten officieel geopend door in de binnenruimte met een handhei een paal te slaan. De mensen die aan de touwen trokken, lieten zien dat samenwerken en samen werken in de bouw- en infrawereld normaal is. (Foto Peter Donk / HG24)

Oktober 2022

In partycentrum ’t Hart in Boven-Hardinxveld was er zaterdag 29 oktober 2022 een algemene verzamelbeurs. In het gebouw aan de Nassaustraat kwamen verkopers en hobbyisten bij elkaar. Het draaide niet alleen om postzegels en munten, maar ook oude ansichten, speldjes en spellen bijvoorbeeld. (Foto Richard van Hoek / HG24)

September 2022

Tijdens een bijeenkomst in zalencentrum De Parel is dinsdagavond 20 september 2022 Arnold de Haan koninklijk onderscheiden. Hij kreeg door wethouder Trudy Baggerman (T@B) de versierselen Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Augustus 2022

We beleven opnieuw een warme zomer en grote droogte. Ook de scheepvaart ondervindt bijvoorbeeld hinder door langere wachttijden bij sluizen. Daarnaast kunnen schepen minder vervoeren vanwege de lage waterstand. Dat merken ook de schippers op de rivier de Merwede (Foto Hans van der Aa / HG24)

Juli 2022

Hardinxveld-Giessendam schrikt op van een niet alledaags incident. Bij de kruising Rivierdijk / Nieuweweg wordt zaterdag 9 juli 2022 even na 20.00 uur een man neergeschoten. De verwondingen die hij daarbij opliep, waren volgens de politie niet levensbedreigend. Ondertussen werden op de snelweg A13 die avond bij Den Haag twee mannen aangehouden. (Foto Alexander Noppert / 112hardinxveld.nl)

Juni 2022

We schrijven 1 juli 2022. Na bijna twee jaar met tientallen acties zitten de activiteiten van Huis3 aan de Steek in Boven-Hardinxveld erop. Bekend wordt gemaakt dat er in totaal € 186.002,02 is opgehaald voor het KWF. De uiteindelijke opbrengst voor het KWF is veel meer dan eerder was geraamd. Op de foto v.ln.r. wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie), geboren Boven-Hardinxvelder en voorzitter SER Kim Putters en presentator Kees de Jong. (Foto Peter Donk / HG24)

Mei 2022

Op de Beneden-Merwede was zondag 22 mei 2022 een binnenvaartschip over een boot met enkele recreanten gevaren. De schipper van het binnenvaartschip voer door en merkte niets van de aanvaring. Twee personen, een man (27) en een vrouw (19) uit Hardinxveld-Giessendam, raakten volgens de politie te water van wie één zelf medische hulp zocht. (Foto Alexander Noppert / 112hardinxveld.nl)

1 gedachte over “Een terugblik op 2022 in acht nieuwsfoto’s”

  1. Waardering voor het steeds weer actuele nieuws van Peter Donk. Klasse! Ik wens hem met de zijnen een gezond en wetenswaardig 2023 toe.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld