Fancy Fair Willem de Zwijgercollege met opbrengst voor Oekraïnse vluchtelingen

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Leerlingen en docenten van het Willem de Zwijgercollege hebben donderdagmiddag 23 juni 2022 ondanks het snikhete weer hun beste beentje voor gezet. Zij hielden aan de Bellefleur een Fancy Fair voor het goede doel.

Drukte bij de Fancy fair voor het goede doel. Iedereen die zin had in een gezellige middag was welkom. (Foto Hans van der Aa / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet.

De ruim tachtig Oekraïnse oorlogsvluchtelingen, die in het dorp verblijven. Met de opbrengst krijgen zij een leuke en ontspannende dag aangeboden in een pretpark. De leerlingen afkomstig van de GSA groep wilden graag iets betekenen voor de bewoners uit Oekraïne. Hun enthousiasme heeft aanstekelijk gewerkt. De hele school was uiteindelijk betrokken bij de organisatie.

Strippenkaart
Voor jong tot oud waren er donderdagmiddag knutsel- en sportactiviteiten, er was muziek, spulletjes werden verkocht, een springkussen en een stormbaan. Ook konden kinderen zich laten schminken en er stond een ijs- en een poffertjeskraam. De activiteiten konden worden ‘betaald’ met een strippenkaart. Muziek was er ook! Op het schoolplein speelde de band Happy Grooves. 

Het initiatief voor deze Fancy fair was afkomstig van de GSA groep. Elke maand komen deze leerlingen op school bij elkaar. Zij vinden dat iedereen op het Willem de Zwijger College de vrijheid moet hebben om te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden. (Foto onder Willem de Zwijger College)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld