Politie controleert weggebruikers op gevaarlijk en a-sociaal gedrag

REGIO / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het basisteam van de politie Lek en Merwede zegt woensdagavond 22 juni 2022 bij een verkeerscontrole 200 mensen in Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden te hebben gecontroleerd.

Het doel van de verkeerscontrole was volgens de politie het aanpakken van gevaarlijk en a-sociaal rijgedrag. De politie zegt dat de aantallen vastgestelde overtredingen ‘er niet om liegen’. (Foto Hans van der Aa / HG24)

Acht mensen droegen geen gordel, zeven bestuurders hielden een telefoon in de hand terwijl ze aan het autorijden waren, vijf mensen reden zonder rijbewijs en twee maal toe betrapten agenten bestuurders op a-sociaal parkeren. Verder werd een keer rechts ingehaald, werd iemand aangehouden met een gladde band, reed een bestuurder 22 kilometer te had en één keer werd geen koppeling gebruikt. De politie noemt ook het overschrijven puntstuk, het niet dragen van een helm, het rijden zonder kenteken en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Daarnaast zijn er volgens de politie Lek en Merwede ruim 50 waarschuwingen uitgedeeld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld