Fien Wonen inspecteert ruim duizend woningen op technische kwaliteit

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Woningcorporatie Fien Wonen is begonnen met de jaarlijkse technische inspectie van meer dan 1000 woningen. Elk jaar laat de organisatie éénderde van haar woningen onderzoeken om de technische kwaliteit van de woningen in kaart te brengen en te behouden. De inspecties vinden de komende achtweken plaats. 

Met de jaarlijkse technische inspecties zorgt Fien Wonen ervoor dat haar woningbezit aan de gestelde eisen blijft voldoen en dat huurders veilig en comfortabel kunnen blijven wonen. (Foto Fien Wonen)

Dit jaar zal het bedrijf RaderAdvies de inspecties uitvoeren tot en met 14 april 2023, zonder invloed van Fien Wonen of anderen. De medewerkers van RaderAdvies zullen de technische kwaliteit van de buitenkant van de woningen onderzoeken. Met de resultaten van de inspecties kan Fien Wonen het onderhoud voor de komende jaren plannen en controleren of het gedane onderhoud voldoet aan de gestelde eisen.

Algemeen beeld
Doordat de inspectie jaarlijks wordt uitgevoerd bij één derde van de woningen, heeft Fien Wonen een goed beeld van de algehele kwaliteit van haar woningbezit. Het kan voorkomen dat huurders de medewerkers van RaderAdvies tijdens het onderzoek niet zien, omdat de inspectie zorgt voor een algemeen beeld binnen een wijk of straat. Daardoor hoeven zij niet letterlijk elke woning te beoordelen.

Identificatiebewijs
Om eventuele verwarring te voorkomen, adviseert Fien Wonen huurders om te vragen om een identificatiebewijs wanneer zij personen in de straat of bij hun woning zien en twijfels hebben over hun aanwezigheid. Huurders die woningen hebben die worden geïnspecteerd, worden daarover persoonlijk geïnformeerd door Fien Wonen. In de brief wordt de naam van de inspecteur vermeld. Voor meer informatie over onderhoud of projecten, kunnen huurders een bezoek brengen aan de projectenpagina op de website van Fien Wonen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld