Foutenlast tegenstander werkt in voordeel van River Trotters Heren1

RIJSWIJK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De mannen van River Trotters speelden zaterdag 19 november 2022 tegen het tweede herenteam van basketbalvereniging Lokomotief in Rijswijk. De wedstrijd was belangrijk voor Hardinxveldse selectie om zich te kunnen aansluiten bij de top vijf van de competitie. Dus gemotiveerd en gedreven om de twee punten te pakken en mee naar huis te nemen begon de wedstrijd.

Samenvattend was het een erg spannende wedstrijd tot aan de laatste minuten. Waar af en toe aanvallend wat steekjes vielen, maar verdediging de sleutel tot succes was. (Foto River Trotters)

Het eerste kwart was door gehaast en soms slordige offense niet om over naar huis te schrijven. Aan de andere kant nam Olvainey Mercera de leiding in defence. Hij zette gelijk vanaf het begin van de wedstrijd de toon, waarmee hij de jonge guard van Lokomotief erg onder druk zette. De rest van het team volgde dit voorbeeld, waardoor Lokomotief ook moeilijk aan score kwam, wat resulteerde in een magere 11-12 voorsprong voor River Trotters na het eerste kwart.

Inside Presence
Het tweede kwart waren beide partijen erg aan elkaar gewaagd. Het ene moment leek het er op dat Lokomotief het voortouw zou nemen met wat snelle driepunters maar, River Trotters kon dit weer compenseren met een sterke inside presence. Op dit punt was het al duidelijk dat het een spannende game, zou worden met maarliefst 7 lead changes in alleen het tweede kwart. De eerste helft eindigde met de stand 28-29 voor River Trotters, in een game waarin alles nog mogelijk was.

Voorsprong
Het derde kwart ging gewoon door met deze trend. Voor ieder punt dat werd gemaakt had het andere team weer een comeback. Geen van beide teams kon echt los breken. Wederom Leek Lokomotief weer uit te lopen met wat driepunters en het lukte ze dan ook niet om deze voorsprong door te zetten. Daar leek River Trotters dan gebruik  van te maken. Fabio Tokromo kwam sterk vanaf de bank en leidde samen met Leron Esajas een 0-7 run voor River Trotters waarmee het derde kwart eindigde met een veelbelovende 46-51 voor River trotters.

Fouten
De run zette zich voort in het begin van het vierde kwart, waardoor het er op leek dat River Trotters zich eindelijk kon losschudden van Lokomotief met een stand van 46-55, maar schijn bedroog. River Trotters maakte in vier minuten tijd vijf teamfouten, waarmee er weer olie op het vuur werd gegooid. Lokomotief nam de leiding met nog maar vijf minuten te gaan. Arco van Genderen kon de rust bewaren en vond onder de basket Gillian Boldewijn die er ervoor zorgde dat de voorsprong weer in handen kwam van River Trotters. Het bleef spannend, zeker omdat Lokomotief weer met driepunters liet zien dat zij nog niet uit de wedstrijd waren. Met nog drie minuten te gaan verloor Lokomotief één van hun spelers door foutenlast en dat was het moment dat River Trotters de wedstrijd overnam. De wedstrijd eindigde met een stand van 66-76 voor River Trotters. Zaterdag 3 december 2022 vervolgd de competitie zich weer thuis in Hardinxveld-Giessendam tegen het geduchte Binnenland uit Barendrecht, de aanvang is 20.00 uur in sporthal De Wielewaal.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld