T@B stelt vragen over Fien Wonen met betrekking tot bouwparagraaf

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Via de griffie heeft de lokale politieke partij, de Transparante Partij voor Algemeen Belang (T@B) vragen gesteld aan het college over de de Lokale Paragraaf Bouwen en dus feitelijk aan hun eigen wethouder Trudy Baggerman (T@B). De politieke partij wil meer weten over de rol van woningcorporatie Fien Wonen. 

Fractievoorzitter Dick Fijnekam (T@B). (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

“Er wordt gesproken over een samenwerking tussen makelaars, gemeente en Fien Wonen als het gaat over bespreken van actuele ontwikkelingen die input leveren voor het uitvoeringsprogramma. Fien Wonen is ook onderdeel van het Bouwberaad Hardinxveld-Giessendam. Hoe is het contact met Fien Wonen in het algemeen?”, vraagt fractievoorzitter Dick Fijnekam (T@B). 

Sociale huurwoningen
Maar Fijnekam wil meer weten. Bijvoorbeeld welke rol Fien Wonen speelt als het gaat over het meer bouwen voor de sociale huur tijdens de overleggen in het Bouwberaad Hardinxveld-Giessendam. De T@B wil ook horen of het college in gesprek is met Fien Wonen over bouw sociale huurwoningen. “Kunt u aangeven voor wie Fien Wonen nu eigenlijk bouwt?”, stelt Fijnekam.

Jongeren
Hij wil ook weten wat Fien Wonen kan doen voor de inwoners en doelt daarbij op de jeugd die gewoon wacht op een woning en geen urgentie heeft of onder een doelgroep valt. Fijnekam: “Komt die nog wel aan een woning?”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld