HKC met lege handen na spektakelstuk tegen DSC

HARDINXVELD-GIESSENDAM – HKC heeft de eerste thuiswedstrijd in de KL2 zaterdag 19 november 2022 verloren van DSC. Het begin van deze topper was in het voordeel van HKC dat een 7-2 voorsprong nam. Na een time-out kwam DSC weer helemaal terug in de wedstrijd, waarna een waar spektakelstuk tussen beide teams zich ontvouwde. Waar een gelijkspel misschien een terechte afspiegeling van de krachten was geweest, schoot DSC een halve minuut voor tijd de winnende treffer door de korf. Eindstand: 25-26

HKC is er niet in geslaagd de goede start van de zaalcompetitie een vervolg te geven in de eerste thuiswedstrijd in de KL2. Veel toeschouwers hadden de weg naar sporthal Het Dok weten te vinden en zorgden voor een mooie ambiance. (Foto Richard van Hoek / HG24)

De thuisploeg liet in de eerste helft na al ruim afstand te nemen van de bezoekers. DSC vocht zich terug in de wedstrijd en nam uiteindelijk de volle buit mee richting Eindhoven. In de basisopstelling van coaches Ekelmans en Kamsteeg een plaats voor de dames Fenna Zwang, Veerle Havelaar, Mabel Havelaar en Jitte Janssen. Bij de mannen Jop Brouwer, Eliza Roest, Danny den Dunnen en Mark Klop bij de start van het duel in het veld. Bij tegenstander DSC ontbraken de toppers Timo de Wit en Maaike Roubos. Beiden normaliter goed voor veel doelpunten. Een aderlating voor de broers Kooiman welke aan het roer staan bij DSC. Maar ook zonder deze spelers kon DSC beschikken over een sterke en brede selectie. Voor de derde week op rij werd de wedstrijd geleid door Jelle Den Dekker en de jarige Diana Boogaard. Een sterk arbitraal koppel die ook deze zaterdag een prima wedstrijd wisten af te leveren.

Geen ruimte nodig
De openingsfase van de wedstrijd was overduidelijk voor HKC. In deze fase heerste de thuisploeg in de rebound en kon daardoor veel herhalen. HKC liep uit naar een 7-2 voorsprong wat het teken was voor DSC om een vroege time-out te nemen om het ritme bij HKC te breken en de eigen ploeg op de rails te krijgen. Na deze time-out bleef HKC de betere ploeg, maar vergat het de trekker al vroeg in de wedstrijd definitief over te halen en ruim afstand te nemen. Veel goede kansen werden gecreëerd, maar de doelpunten vallen niet. Onder aanvoering van een aanvallend deze wedstrijd ontketende Robert Roubos bleek DSC aan weinig kansen voldoende te hebben om wel de korf te vinden. Roubos liet zien geen ruimte nodig te hebben en schoot ontzettend goed en zuiver. De 7-2 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en ook het overwicht in het veldspel werd door DSC weggepoetst. Bij rust was de stand weer gelijk waar bij HKC het gevoel heerste dat dit onnodig was gezien het verloop van de eerste helft. Te veel doelpunten van de bezoekers door foutjes of te mager verdedigen door HKC. 

Aanspraak op winst
Ook in de tweede helft bleef DSC hoge percentages schieten. HKC had op zijn beurt duidelijk meer kansen nodig dan de bezoekers. HKC kwam tot meer doelpogingen, waardoor de wedstrijd wel in evenwicht bleef. DSC was in het tweede deel wel steeds de ploeg met het initiatief in de scores en dwong HKC tot achtervolgen. Ver in de tweede helft kwam DSC op een gat van drie doelpunten en leek de wedstrijd te beslissen. HKC rechtte de rug en via uitblinkers Veerle Havelaar en Job Brouwer en de ingevallen Sanne Langendoen kwam HKC toch weer langszij. In de slotfase maakten beide teams nog aanspraak op de winst. De absolute slotfase was een waar spektakelstuk, waarin ontzettend veel gebeurde en de doelpunten om en om vielen. Het was DSC welke een halve minuut voor tijd de 25-26 op het scorebord weet te noteren. HKC restte nog één aanval om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Helaas voor de thuisploeg werd er niet meer gescoord en won DSC de wedstrijd en mocht het opnieuw twee punten bijschrijven. DSC was net als Dalto nog ongeslagen en zij voeren samen dan ook de ranglijst aan. HKC volgt samen met zes andere ploegen op twee punten achterstand. Fiks en TOP uit Sassenheim zijn nog zonder punten. Zaterdag 26 november 2022 is er opnieuw een topwedstrijd. Dan uit in Arnhem tegen Oost-Arnhem, de degradant uit de KL van afgelopen seizoen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld