Gemeente en ontwikkelaar tekenen voor project Zwaluwpad

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De gemeente Hardinxveld-Giessendam en Blokland Bouwpartners B.V. hebben donderdagmorgen 16 juni 2022 de handtekening gezet voor het realiseren van het project Zwaluwpad. Het gaat om 22 woningen.

Hier worden de handtekeningen gezet door Trudy Baggerman (gemeente Hardinxveld-Giessendam) en directeur eigenaar Arie Blokland (Blokland Bouwpartners B.V.) onder de samenwerkings- en koopovereenkomst. (Foto Studio PiB / gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Het gaat om de bouw van zestien nieuwbouw woningen en zes appartementen aan het Zwaluwpad en Buitendams 378, aan de rand van de nieuwe woonwijk De Blauwe zoom in Hardinxveld-Giessendam-West.

Divers plan
“De zestien grondgebonden woningen worden onder de dijk gebouwd met ontsluiting naar de Blauwe Zoom. Boven de dijk komen nog zes appartementen,” vertelt wethouder Trudy Baggerman. De grondgebonden woningen zijn onder te verdelen in zes seniorenwoningen, zes rijwoningen en zes tweekappers welke zijn bedoeld om doorstroming te creëren. De zes appartementen worden gebouwd in het sociale segment en zijn dus bedoeld voor de starter. “Daarmee wordt een kleinschalig, maar zeer divers plan ontwikkeld. We sluiten daarmee aan op de behoefte” aldus Trudy Baggerman.

Gemeenteraad
Op dit moment loopt de bestemmingsplanprocedure. De vaststelling door de gemeenteraad staat gepland op donderdag 30 juni 2022. Vervolgens wordt het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage gelegd. “Als alles goed verloopt is de planning om medio 2023  te starten met de bouw,” besluit Trudy Baggerman.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld