Gemeente roept op om mee te denken over nieuwe Watertakenplan

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Inwoners en ondernemers kunnen sinds woensdag 5 april 2023 meedenken over het nieuwe Watertakenplan. De gemeente Hardinxveld-Giessendam is benieuwd naar de ideeën van inwoners en ondernemers. De input uit een onderzoek wordt gebruikt voor het nieuwe Watertakenplan. 

Oppervlaktewater, grondwater, riolering, drinkwater en hemelwater. We vinden het vanzelfsprekend dat er schoon water uit de kraan komt, het toilet doorspoelt en regenwater wordt afgevoerd. Wist je dat, om dit te realiseren, op de achtergrond veel werk wordt verricht? Hoe gaat de gemeente daar mee omgaat staat in het Watertakenplan. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Dat Watertakenplan is toe aan vernieuwing. De gemeente hoort graag van inwoners en ondernemers hoe we met elkaar om moeten gaan met het water. Door de klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met zware regenbuien. Ons riool heeft moeite met het afvoeren van de grote hoeveelheden water die dan in korte tijd valt. Het kan dan gebeuren dat voor korte of langere tijd water op straat blijft staan. Hoe de gemeente daarmee omgaat en om wil gaan in de toekomst wordt opgenomen in het Watertakenplan.

Onderzoek
In het Watertakenplan komt ook te staan hoe de gemeente de komende jaren aan de slag gaat met afvalwater en het op peil houden van grondwater. Daarnaast vraagt de gemeente ook aan inwoners om zich bewust te zijn van de omgang met water. Inwoners zijn zelf ook medeverantwoordelijk voor bijvoorbeeld afvalwater. Wat spoel je wel en niet door de gootsteen en toilet? Wat kan een inwoner bijvoorbeeld zelf doen aan het opvangen van hemelwater? Tot en met dinsdag 9 mei 2023 kan hier online een enquête worden ingevuld of via onderstaande qr-code. De input gebruikt de gemeente om het nieuwe Watertakenplan op te stellen en in projecten waarin de gemeente te maken krijgt met water. De mening van inwoners en ondernemers vindt de gemeente Hardinxveld-Giessendam daarom belangrijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld