Gemeente tekent overeenkomst voor 24 nieuwe woningen

HARDINXVELD-GIESSENDAM -Wethouder Trudy Baggerman (T@B) van Wonen en Ruimtelijke Ordening en René Biesheuvel van Gebroeders Blokland Ontwikkeling en Bouw B.V. hebben vrijdag 14 juli 2023 de samenwerkingsovereenkomst voor 24 koopwoningen getekend.

Met deze overeenkomst gaan de gemeente Hardinxveld-Giessendam en Gebroeders Blokland samen eengezinswoningen realiseren aan Buitendams 348-350. “We willen een aantrekkelijke en kleinschalige woonbuurt creëren”, vertelt wethouder Trudy Baggerman aan René Biesheuvel. (Foto Studio PIB)

De 24 duurzame grondgebonden woningen bestaan uit rijwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. De woningen vallen in de gemiddelde en hogere prijsklasse. Baggerman: “In het hele land stagneert de koop, maar in Hardinxveld-Giessendam bouwen we lekker verder. Ik ben blij dat onze inwoners kunnen blijven kopen. We bouwen hier een plekje voor iedereen. Mensen willen graag een betere woning. Zo kunnen we goedkopere woningen vrijspelen voor mensen die willen starten.” Biesheuvel vult aan: “Aan Buitendams ontwikkelen we in samenspraak met de gemeente een kleinschalige, groene en waterrijke buurt met duurzame woningen. We zijn blij om in onze eigen gemeente wederom een bijdrage te kunnen leveren aan het woningaanbod die passend is bij de grote woningvraag in de markt.”

Bestemmingsplan
Volgens planning behandelt het college het ontwerpbestemmingsplan direct na de zomervakantie. Daarna zal het plan ter inzage worden gelegd. Afhankelijk van de doorlooptijd van de procedure en de marktomstandigheden kunnen de woningen in 2026 klaar zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld