GGD ZHZ bundelt meer dan duizend dagen corona in online tijdsbeeld

REGIO / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Ruim 2,5 jaar geleden werd in regio Zuid-Holland Zuid de eerste coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen. Vanaf dat moment heeft de GGD ZHZ met een toenemend aantal collega´s elke dag klaargestaan voor de inwoners om het coronavirus te bestrijden. Deze historische coronapandemie en de impact daarvan op de regio Zuid-Holland Zuid en de GGD ZHZ zijn vastgelegd in het tijdsbeeld.

Een ongekende tijd volgens de GGD ZHZ (onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd) voor hen en andere betrokken organisaties.

Aan het woord
In het online vastgelegde coronatijdsbeeld is door middel van een tijdlijn en thema’s inzicht gecreëerd in wat de medewerkers van de GGD ZHZ voor de regio en haar inwoners hebben neergezet en nog steeds dagelijks doen. Naast feitelijke data en getallen komen vooral verschillende medewerkers uit alle lagen van de organisatie aan het woord over de werkzaamheden die bij de GGD ZHZ kwamen te liggen en hun persoonlijke ervaringen in die tijd.

Cijfers
De GGD ZHZ heeft vanaf het uitbreken van de coronapandemie tot de dag van vandaag een record aantal mijlpalen bereikt. Dankzij de dagelijkse inzet van de medewerkers van de GGD ZHZ zijn er ruim dan 80.000 meldingen (telefoontjes) afgehandeld, ruim 800.000 testen afgenomen en bijna 1 miljoen vaccinaties over negen vaccinatielocaties gezet. 

Niet compleet
Het tijdsbeeld is helaas nog steeds niet compleet. Op dit moment is de GGD ZHZ bezig met de najaarscampagne 2022. Hoe de coronapandemie zich hierna zal ontwikkelen, is ook voor de GGD ZHZ nog onduidelijk. Het tijdsbeeld corona is daardoor niet af maar een beeld in beweging.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld