Nieuwe Nederlanders maken kennis met gemeente(huis)

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – In plaats van burgemeester Dirk Heijkoop (CDA), die vanwege omstandigheden was verhinderd, deed derde loco-burgemeester Jan Nederveen (ChristenUnie) woensdagmorgen 14 december 2022 de kennismaking met nieuwe Nederlanders, nieuwe inwoners van Hardinxveld-Giessendam.

Zo’n twintig mensen brachten een bezoek aan het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam aan het Raadhuisplein. Zij werden toegesproken namens het college door Jan Nederveen en kregen daarna een rondleiding door het gemeentehuis. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet.

De mensen kregen door verschillende tolken een vertaling van de uitgesproken tekst van Nederveen. De nieuwe Nederlanders kwamen uit Afghanistan, Syrië, Iritrea, Turkije en China. Zij zijn sinds dit jaar in Nederland en zijn onder andere gevlucht voor oorlogsgeweld. Zij moeten nog een inburgeringsprogramma doen. Het was de eerste keer dat zoveel mensen van nieuwe Nederlanders tegelijk bijeen kwamen in het gemeentehuis. De mensen worden onder meer begeleid door VluchtelingenWerk Nederland afd. Zuid-West. Maandag 19 december 2022 is er in het gemeentehuis een naturalisatieceremonie. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld