GGD Zuid-Holland Zuid zet natuurspeeltuin Het Weitje in het zonnetje

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) grijpt ‘Wereld Niet Roken Dag’ aan, donderdag 31 mei 2022, om tien inspirerende initiatieven in de regio met een rookvrij omgeving in het zonnetje te zetten. Eén daarvan is natuurspeeltuin Het Weitje aan Sluisweg 131. 

Steeds meer plaatsen in de regio waar kinderen komen, worden rookvrij, zoals (wettelijk) alle schoolterreinen, steeds meer sportverenigingen, speelplekken en kinderboerderijen. Het stichtingsbestuur van natuurspeeltuin Het Weitje heeft zich de afgelopen tijd ingezet voor het creëren van een Rookvrije Generatie. (Archieffoto natuurspeeltuin Het Weitje)

“Een rookvrije omgeving voor kinderen is belangrijk. Ze kunnen daardoor rookvrij opgroeien, spelen, sporten en naar school gaan”, zegt projectleider Marjola Engel van ZHZ Rookvrij.

Geld
Met de actie op de laatste dinsdag in mei komt er een einde aan het project Rookvrije Omgeving, waarvoor de GGD ZHZ subsidie kreeg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en samen met gemeenten in de regio het rookvrij maken van kinderrijke omgevingen mogelijk heeft gemaakt. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld