Gondelvaart blijft tweejaarlijks idyllisch schouwspel op Giessen

door Peter Donk
GIESSEN-OUDEKERK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Sprookjesachtig! Dat was de 38e editie van de Gondelvaart op het riviertje de Giessen. Het feeërieke schouwspel tussen Giessenburg en Hardinxveld-Giessendam is zaterdagavond 10 september 2022 door duizenden mensen bekeken vanaf de oever van de Giessen en op het water. Na een dag met buien was het zaterdagavond droog. 

De winnaar bij de grote schepen werd The Gold Dredge van The Keet. (Foto Peter Donk / HG24)

Onder de genodigden was onder meer burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Op verzoek van de organisatie Oranjevereniging Giessen-Oudekerk woonde hij het spektakel over de Giessen bij. 

Winnaars
Bij de grote boten gingen de prijzen naar: 1. The Keet met The Gold Dregde. 2. Amstel Boulevard met Titanic en 3. De Herintreders – Mario Bros. Een eervolle vermelding was er voor Pont-On! met Wave. Bij de kleine boten gingen de prijzen naar: 1. Gondelbuurt met Plastic Soep, 2. Cornelisse met Volledig uitgeruste Zalmschouw en 3. Familie Rietveld met Grieks Vissersbootje. Een eervolle vermelding was er voor Bep en Henk Thoutenhoofd. 

Bakken
De uitvoeringen zijn gebouwd op (zolder)bakken. Ze zijn ‘in een treintje’ via de Peulensluis aangevoerd uit Sliedrecht, Gorinchem en Werkendam en gingen stuk voor stuk door de Damsluis. Deze editie van de Gondelvaart huurden ze geen bakken uit Zaandam. In plaats daarvan zijn op drie vrachtwagens vijftig koppelpontons aangevoerd en te water gelaten. Daarvan heeft de organisatie in totaal acht bakken gemaakt, die zijn verdeeld onder de deelnemers. Die zijn er vervolgens de afgelopen maanden op aan de slag gegaan. Dat gebeurde sinds maart 2022, toen de deelnemers zich konden aanmelden. Ze werkten hun ideeën uit en gingen uiteindelijk langzaamaan opbouwen. Het werk mocht er zaterdagavond zijn. Wat een creativiteit!

Hieronder volgt de ‘Gondelvaart 2022 in beeld’ gezien vanaf het water. Bijna 290 foto’s:

2 gedachten over “Gondelvaart blijft tweejaarlijks idyllisch schouwspel op Giessen”

  1. Beste

    Is het mogelijk dat u mij de fotos van onze zalmschouw toestuurt? DD72

    Hartelijke groet
    Rianne Cornelisse

Plaats een reactie

*=Verplicht veld