Gospel choir Moments (Noorwegen) zingt zaterdagavond in gebouw De Bron

HARDINXVE;LD-GIESSENDAM -Gorinchem Gospel Company organiseert samen met het Noorse gospel choir Moments een avondvullend black gospel concert. Korenland Noorwegen heeft vele koren voortgebracht, denk aan het Oslo Gospel Choir en Reflex. Moments geniet inmiddels grote bekendheid en slaat haar vleugels nu internationaal uit. Zaterdag 24 september 2022 bijten ze het spits af in Hardinxveld-Giessendam. Om 20.00 uur concerteren ze in gebouw De Bron aan Maasstraat 1. 

Voor jong en oud een uitgelezen kans om weer eens te genieten van originele black gospel of om er voor het eerst mee kennis te maken. (Stockfoto)

Een koor van bijna 40 stemmen sterk, begeleid door een professionele band o.l.v. dirigent Anne Kari Moslått en muzikaal leider en toetsenist Joshua Feijen. 

Black gospel
Zeven jaar geleden zag Gospel Explosion het levenslicht toen met het overlijden van Andraé Crouch dirigent en muzikant Leif Ingvald Skaug het initiatief nam om zijn muzikale gedachtengoed niet te laten verdwijnen. Zijn songs als “Let the church say amen”, “My Tribute” en “Through it all” hebben miljoenen mensen wereldwijd bemoedigd en geïnspireerd en doen dat nog steeds. Gospel Explosion kent in Noorwegen tientallen koren en start nu ook daarbuiten om black gospel opnieuw te activeren op die plaatsen waar het de afgelopen jaren naar de achtergrond is verdwenen. Naast Gorinchem zal er eveneens op andere plaatsen worden gestart.

Toegangskaarten
Met het onlangs verschenen nieuwe album “Time” is Moments inmiddels in Noorwegen het meest beluisterde gospelkoor op Spotify. Gorinchem Gospel Company is de eerste internationale tak van de Noorse korenkoepel Gospel Explosion waar Moments ook deel vanuit maakt. Een splinternieuw black gospelkoor met Gorinchem als thuisbasis. Toegangskaarten voor zaterdagavond kosten € 17,50 p.p. en zijn hier online te reserveren. www.eventsforchrist.nl te reserveren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld