Van den Bout volgt De Jager op als nieuwe fractievoorzitter PvdA

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Raadslid Max van den Bout (PvdA), een ervaren gemeenteraadslid, is Liny de Jager opgevolgd als fractievoorzitter. Voor Van den Bout heeft Gert Maas plaatsgenomen als raadslid voor de PvdA. De Jager nam donderdagavond 22 september 2022 afscheid van de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam.

Liny de Jager besloot afgelopen zomer de politiek te gaan verlaten. Hier ontvangt zij bloemen van haar opvolger Max van den Bout. (Foto Griffie gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Tekst gaat verder onder tweet.

De Jager maakte haar vertrek eind augustus bekend. Ze vertelde toen de raadsperiode als ‘een mooie tijd’ te hebben ervaren. De Jager: “Je hebt wel je verschillen, maar ik heb het altijd met plezier gedaan.” Ze ziet het lidmaatschap van de gemeenteraad ook als een verrijking. “Je hebt toch het gevoel dat je kan meedenken, ook al zijn wij oppositie en voor mensen individueel iets kan betekenen”, zegt De Jager, die aanvult dat het raadswerk pittig is en veel tijd kost. De Jager: “In de zomervakantie bedacht ik dat het beter was om plaats te maken voor iemand anders. We hebben het doorgesproken en er is begrip. Het zijn dus puur persoonlijke redenen dat ik er mee stop.”

Liny de Jager voert nog één keer het woord in de raadzaal. (Foto Griffie gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld