Hardinxveld boekt ruime uitoverwinning bij SC Everstein

EVERDINGEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De wedstrijd tussen sc Everstein en Hardinxveld begon zaterdag 3 december 2022 al om 13.00 uur i.v.m. de wedstrijd van Oranje later op de middag om 16.00 uur. Het hoofdveld lag er goed bij aan de Lekdijk op het sportcomplex van sc Everstein. Hardinxveld ging uiteindelijk met winst naar huis, 0-4.

Hardinxveld speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en heeft na vijf nederlagen, weer een overwinning te pakken. (Foto v.v. Hardinxveld)

Hardinxveld begon fel en probeerde de thuisclub meteen onder druk te zetten, maar dit leidde nog niet tot echt uitgespeelde kansen. Aan de andere kant was het Everstein dat het de verdediging van Hardinxveld wel lastig maakte, maar dan was er nog altijd keeper Marc Koning. De equipe van trainer Theo de Boon pakte daarna de draad weer op en zette Everstein verder onder druk. Dit leidde na 25 minuten tot de 0-1 voor Hardinxveld. ldo Tagliasacchi was uitgeweken naar de rechterkant en zijn hoge voorzet werd door Lex de Gier tegendraads achter de doelman van Everstein gekopt: 0-1. Hardinxveld had voor rust het duel al naar een grotere voorsprong kunnen uitbouwen, maar de laatste pass was net niet nauwkeurig of er zat een verdediger van Everstein tussen.

Uitgelezen kans
In de tweede helft was het de thuisclub die Hardinxveld van meteen onder druk probeerde te zetten. Dit lukte aardig in de eerste tien minuten, waarin de verdediging, onder aanvoering van Vincent van Lopik, diverse keren handelend moest optreden. Echter tot echt grote mogelijkheden leidde dit offensief van sc Everstein niet, maar was het juist de uitgelezen kans voor Hardinxveld om hiervan te gaan profiteren. Dit gebeurde dan ook na een minuut of 60, waarin de hardwerkende Collin de Kok, de bal achter de verdediging van Everstein legde en Aldo Tagliasacchi de keeper van Everstein omspeelde en de bal in een leeg doel kon schieten voor de 0-2.

Kansloze keeper
In het verdere verloop van de wedstrijd kwam er steeds meer ruimte voor Hardinxveld en kreeg het nog een aantal kansen. Met een overtreding op Collin de Kok net buiten de 16 meter, kreeg Hardinxveld een vrije trap, die door Aldo Tagliasacchi fantastisch werd ingeschoten achter de kansloze keeper van Everstein: 0 -3. Hardinxveld bleef de aanval zoeken tegen een onmachtige thuisclub. Het was Lex de Gier die door de verdediging van Everstein slalomde en met een strakke voorzet wederom Aldo in staat stelde om zijn derde van de middag te scoren: 0-4. Na deze goal werden Aldo Tagliasacchi en Lex de Gier gewisseld voor de broers Peursem ( Xander en Robin) en kwam ook Sander de Boon erin voor z’n broer Robin.

Komende zaterdag
Zaterdag 10 december 2022 volgt nog een uitwedstrijd tegen het onbekende Bergambacht, de nummer elf van de ranglijst. Met deze laatste wedstrijd voor de winterstop moet Hardinxveld wederom een goede partij op de mat gaan leggen om in het spoor te blijven van de topposities in de 3e klasse D.