Ruime overwinning Vriendenschaar op HKV/Ons Eibernest

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Ook in de tweede wedstrijd in de zaalcompetitie wist het eerste team van korfbalvereniging Vriendenschaar zaterdag 3 december 2022 de volle winst te halen. In de thuiswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest uit Den Haag in sporthal De Wielewaal was team van de Sluisweg goed op schot en was het de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het werd 26-21.

Vriendenschaar kwam tot 26 korfpunten, keurig verdeeld in treffers tussen dertien mannen- en dertien vrouwen, tegenover HKV/Ons Eibernest met 21 korfpunten. (Foto korfbalvereniging Vriendenschaar)

Vriendenschaar opende sterk, na twintig seconden was het eerste schot van Celine van Meeteren meteen raak, en ook na de snelle gelijkmaker scoorde Lieke Brouwer meteen weer vanonder de korf. In dezelfde minuut nog kwamen de Hagenaars nog wel op 2-2, maar daarna liep Vriendenschaar met vier scores op rij uit naar een 6-2 voorsprong na 10 minuten.

Voorsprong bij rust
In de volgende fase van de wedstrijd probeerde HKV/OE de bakens te gaan verzetten. Met name in het tweede aanvalsvak van de gasten werd de sterke rebounder Daan Kamsteeg steeds meer in de één-tegen-één verdediging gebracht, waardoor dat vak beter tot scoren kwam en de Hagenaars steeds dichterbij kwamen. In de twintigste minuut werd het 10-10, maar dat was ook de laatste keer dat de stand gelijk was, want binnen één minuut zorgden Julian Voorwinden en Anne Timmer weer voor een tweepunts voorsprong. Na een tegentreffer was het Lieke Brouwer (haar vierde in deze eerste helft – red.) en opnieuw Anne Timmer die zorgden voor de 14-11 voorsprong bij rust.

Combineren
Ook in de tweede helft was Vriendenschaar duidelijk de betere ploeg, met name het eerste verdedigingsvak van Marijn Bakema, Patrick Noordzij, Nicole v.d.Laan en Lieke Brouwer was ijzersterk, waardoor het aanvalsvak wat meer tijd kreeg. Anne Timmer, die een plaag was voor haar tegenstandster, scoorde meteen na rust 15-11 en die voorsprong zou niet meer uit handen worden gegeven. Het aanvalsvak kon naar hartenlust combineren, waarbij de rebound goed werd ingevuld door Daan Kamsteeg en later Marijn Blokland, waardoor er goed herhaald kon worden. Verdedigend werd door het trainersduo Berrevoets/Jacobs tactisch ingegrepen, Patrick Noordzij werd naar het andere vak gehaald en ook Marijn Blokland kwam in de ploeg.

Slotfase
Nog één keer kwam HKV/OE terug naar twee punten achter (19-17), maar Celine van Meeteren en topscorer Julian Voorwinden verdubbelden de marge weer binnen een minuut gevolgd door een raak schot van Marijn Bakema. In de slotfase speelden de Hardinxvelders de wedstrijd rustig uit naar een 26-21 overwinning waarbij het slotakkoord voor Anne Timmer was die met twee rake schoten haar totaal op zes korfpunten bracht.

Zware wedstrijd
Een mooie start voor Vriendenschaar in deze overgangsklasse D, waarbij het nu met Valto en Die Haghe met vier uit twee de koppositie heeft. Zaterdag 10 december 2022 moet blijken wat dat waard is. Dan wacht een zware uitwedstrijd tegen Die Haghe, die om 19.15 uur wordt gespeeld in sporthal Zuiderpark in Den Haag.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld