HKC komt tegen Dalto zwakke start niet meer te boven

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de tweede thuiswedstrijd van de Korfbal League 2 (KL2) en alweer het vierde duel van de competitie is het HKC zaterdag 3 december 2022 opnieuw niet gelukt de punten in eigen huis te houden. Na een slappe en zwakke start van het duel, waarin Dalto uit Driebergen een 1-7 voorsprong nam kwam HKC weliswaar wat beter in de wedstrijd.

In met afstand de zwakste wedstrijd van HKC van deze zaalcompetitie kon het geen enkele keer aanspraak maken op een resultaat. Een ook niet groots spelend Dalto nam volkomen terecht de twee punten mee uit Hardinxveld-Giessendam. (Foto H. van Kekerix)

Door dit resultaat vind HKC zich terug aan de onderkant van de ranglijst op plaats acht van de tien met slechts twee winstpunten. 

Spelsituatie
Bij HKC moest Fenna Zwang in verband met privéomstandigheden het duel aan zich voorbij laten gaan. Jiske van Brenk, Jitte Janssen en de zussen Mabel en Veerle Havelaar om deze reden logischerwijs in de basisacht. Bij de mannen opnieuw een basisplaats voor Mark Klop, Eliza Roest, Jop Brouwer en captain Danny den Dunnen. Na winst in de openingswedstrijd tegen TOP in Arnemuiden werd tot twee maal toe toch wel ongelukkig met één punt verschil verloren van respectievelijk DSC en Oost-Arnhem. Met tegenstander Dalto op bezoek opnieuw een zeer sterke opponent op het programma waarbij bekend was dat HKC zelf weer goed moest zijn om aanspraak te maken op een resultaat.

Slap begin
Om half 5, een half uur na de aftrap van de achtste finale tussen Nederland en USA, floten de arbiters René van Alphen en Anton van den Beukel voor het begin van de wedstrijd. De voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal in Qatar had duidelijk invloed op de publieke belangstelling in sporthal Het Dok. Waar het normaal gesproken vol zit bij de thuiswedstrijden van HKC 1 nu wel wat lege plaatsen op de tribune. HKC begon slap aan de wedstrijd en Dalto had het vizier direct op scherp. Voor de wedstrijd goed en wel was begonnen, leidde Dalto met een voorsprong van 0-3. Op 1-3 kwam het eerste doelpunt van de wedstrijd voor HKC door Mark Klop. Vier doelpunten op rij voor Dalto bracht de stand op 1-7.

Trappende beweging
Coaches Ekelmans en Kamsteeg hadden dan al een eerste time-out in moeten zetten om hun ploeg op gang te krijgen. Drie HKC-doelpunten via Jitte Janssen en tweemaal Jop Brouwer verkleinden de achterstand naar 4-7. In het verdere verloop van de eerste helft was er steeds een achterstand die schommelde tussen de drie en vijf doelpunten verschil. Dit alles in het voordeel van Dalto. Op een stand van 8-12 kreeg Dalto-speler Mathijs den Ouden een groene kaart, die een rood randje had, in verband met een trappende beweging richting Mark Klop. Den Ouden moet voor vijf minuten naar de kant en Rudo Schulting kwam hem vervangen. Na de groene kaart volgden twee doelpunten voor HKC via Danny den Dunnen en Mabel Havelaar, waardoor HKC op een stand van 10-12 kwam en weer terug was in de wedstrijd. In plaats van weer helemaal langszij te komen, wist Dalto weer tweemaal te scoren en liep uit naar een 10-14 voorsprong. Bij een stand van 11-14 volgde het rustsignaal en kon de kleedkamer worden opgezocht door beide teams. Voor het publiek gelegenheid om bij een 2-0 voorsprong voor Nederland een stukje voetbal in de kantine mee te pikken.

Goede mogelijkheden
Net als het openingsdoelpunt kwam ook het eerste doelpunt van de tweede helft op naam van Dalto-schutter Mathijs de Ouden. HKC begon de tweede helft wel beter en bleef nu wel met Dalto mee scoren. De afspraken werden beter uitgevoerd en HKC krabbelde steeds wat dichterbij. Na de desastreuze start van de wedstrijd was HKC op een stand van 15-16 en later op die van 16-17 weer het dichts in de buurt bij tegenstander Dalto, dat zelf ook niet hun beste wedstrijd van de competitie speelde. Ondanks meerdere goede mogelijkheden voor de gelijkmaker viel dit doelpunt voor HKC helaas niet. Ook Dalto liet in deze fase veel van hun mogelijkheden onbenut. Uiteindelijk viel het doelpunt voor Dalto, dat de minimale voorsprong van twee doelpunten tot het einde van het duel wist vast te houden.

Ranglijst
HKC kon het duel niet meer keren en liep opnieuw tegen een verliespartij aan. Het laatste wapenfeit kwam op naam van de bezoekers. Op een stand van 19-22 floot het goed leidende arbitrale duo voor de laatste maal. Een terechte overwinning voor de bezoekers, die zich met zes punten aan de kop van de ranglijst nestelen. Bij HKC haalden teveel spelers niet hun niveau en was de zwakke start van de wedstrijd uiteindelijk funest. Zaterdag 10 december 2022 speelt HKC uit bij TOP/IAA Fresh in Sassenheim. Er zal door HKC dan uit een ander vaatje moeten worden getapt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld