‘Hardinxveld-Giessendam eerste gemeente met KoopStart regeling’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De gemeente Hardinxveld-Giessendam is licentiehouder voor KoopStart en daarmee de allereerste gemeente in Nederland die met deze regeling gaat werken. Dat bericht de gemeente maandag 30 mei 2022. 

“Bijzonder dat wij deze primeur hebben als klein dorp,” zegt een trotste wethouder Trudy Baggerman (T@B) van Wonen en Ruimtelijke Ordening. Hier tijdens de officiële ondertekening licentie eerder deze maand met Simone van de Kuit (rechts), directeur-bestuurder van OpMaat. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Met de KoopStart regeling biedt de gemeente primair lokale starters de mogelijkheid om met een uitgestelde betaling een eerste huis te kopen. 

Pilot 
De gemeente start met een pilot op de locatie Pieter de Hoogh. Het volledige plan bestaat uit veertien koopwoningen, die allemaal met KoopStart worden ontwikkeld en verkocht. Vanaf het moment dat de woningen in de verkoop gaan, geldt gedurende dertien weken een voorrangsbeleid. Starters krijgen daardoor als eerst de kans om een woning te kopen. De start van de verkoop staat gepland in september 2022.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld