Hardinxveld komt moeizaam tot winst bij hekkensluiter

KRIMPEN AAN DE LEK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld heeft anders dan de uitslag van 0-3 doet vermoeden zaterdag 15 oktober 2022 een moeizame overwinning geboekt bij hekkensluiter Dilettant. Na 20 minuten opende Aldo Tagliasacchi al de score in Krimpen aan de Lek, maar het duel werd uiteindelijk pas beslist in de slotfase door twee doelpunten van Robin Peursem.

Ondanks dat Dilettant meer risico nam in de slotfase kon het echt gevaarlijk worden tegen de goed georganiseerde verdediging van Hardinxveld. (Foto VVH)

Hardinxveld werd in de openingsfase verrast door de onbevangen opening in Krimpen aan de Lek met twee doelpogingen van de nog puntloze thuisclub. Daarbij tikte keeper Marc Koning een lage schuiver voor het doel net op tijd weg voor een inkomende opponent. Hardinxveld opende even later wel de score uit een pass van Lex de Gier op Aldo Tagliasacchi, die de bal beheerst over de doelman wipte en er 0-1 van maakte. Hardinxveld kreeg desondanks niet echt grip op de wedstrijd en bij balverlies schakelde Dilettant snel om, dat het vizier ook niet scherp had met schoten uit de tweede lijn.

Geel
Nadat Aldo Tagliasacchi uit een aanval naar de achterlijn was gedwongen leverde dat Hardinxveld een corner op, die werd afgeslagen en vervolgens door Collin de Kok op de paal werd geschoten. Na de rust opende Hardinxveld het tweede deel met een enorme kans uit een voorzet op maat van Lex de Gier. Het doel lag open maar de afronding door Aldo Tagliasacchi verdween over en naast. Trainer Theo de Boon bracht Robin Bezemer op het middenveld in als vervanger van Pieter Kroon en in de spits loste Robin Peursem Aldo Tagliasacchi af. Dat de spanning groeide liet Dilettant zien met een aanval die met een diagonaal schot op de paal eindigde. Een tackle van Robin Bezemer op de bal en de  man kon naar het oordeel van scheidsrechter Klaare niet door de beugel en dat leverde de nog maar net ingevallen Hardinxvelder rood op. Dat hij vervolgens een opzwieper kreeg van de tegenstander werd wel afgedaan met een gele kaart. Met verdediger Lars van der Rest voor aanvaller Owen Muller trok Hardinxveld zich met een man minder verder terug.

Bovenaan ranglijst
Hardinxveld profiteerde wel van de ruimte toen Jesper Buist opstoomde en Robin Peursem bediende voor het doel. Op zijn draai had de Dilettantkeeper geen vat en dat leverde kort voor tijd de 0-2 op. Een paar minuten later in blessuretijd speelde invaller Adi Jogic de bal diep op Robin Peursem, die nogmaals doeltreffend uithaalde voor de 0-3 en zo naast zijn verjaardag ook twee treffers kon vieren. Door deze vierde zege met een score van drie doelpunten voert Hardinxveld nu de ranglijst aan met twee punten voorsprong op het gepromoveerde Haastrecht. Komend inhaalweekend is er voor Hardinxveld geen programma en vervolgt op zaterdag 29 oktober”2022 de competitie aan de eigen Sluisweg met de derby tegen VVAC.