Vriendenschaar boekt ruime overwinning op Rust Roest

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de thuiswedstrijd tegen Rust Roest was zaterdag 15 oktober 2022 snel duidelijk dat Vriendenschaar de betere ploeg was. Het team kon dat in de eerste helft nog niet tot uitdrukking brengen, maar liep in de tweede helft uit naar een ruime voorsprong die na het laatste fluitsignaal 19-13 bedroeg.

Door deze overwinning blijft Vriendenschaar samen met Vitesse koploper met acht punten, op één punt gevolgd door Merwede/Multiplaat en Albatros. (Foto Richard van Hoek / HG24)

De wedstrijd was nog maar dertig seconden oud toen Daan Kamsteeg van afstand al raak schoot, enkele minuten later op identieke wijze gevolgd door Julian Voorwinden, waarmee Vriendenschaar een snelle voorsprong nam die het de gehele eerste helft zou houden.

Voorsprong
De thuisploeg kon in de eerste helft haar tegenstanders uit Eindhoven nog niet van zich afschudden, hetgeen ze voornamelijk aan zichzelf te wijten hadden Door slordig spel met teveel plaatsfouten en het vooral in het tweede aanvalsvak niet benutten van de kansen kreeg Rust Roest de mogelijkheid om bij te blijven. Om en om scorend , waarbij Vriendenschaar steeds de voorsprong behield, werd de rust bereikt met een 8-7 voorsprong voor de groenhemden.

Afstand genomen
Het eerste schot van de tweede helft was ook meteen weer raak, maar nu van Eindhovense zijde, die na het Hardinxveldse antwoord nog in diezelfde eerste minuut nog één keer gelijk zouden komen ( 9-9). Daarna nam Vriendenschaar definitief afstand van Rust Roest, waarbij de gemakkelijk scorende Lieke Brouwer met haar vijf treffers een belangrijk aandeel had. Eerst werd ze prima vrijgespeeld door Nicole van der Laan en een minuut later schoot ze van afstand raak. Door een rake vrije bal van Julian Voorwinden en een strafworp van Celine van Meeteren was de voorsprong binnen enkele minuten vergroot naar 13-9 en had Vriendenschaar de wedstrijd naar zich toe getrokken.

Sterk reboundwerk
Het trainersduo Berrevoets/Jacobs liet halverwege de tweede helft de op de bak begonnen Marijn Bakema en Anne Timmer in de tweede helft ook nog speelminuten maken en ze konden de rustig toezien hoe hun ploeg de overwinning zou gaan behalen. Het Hardinxveldse korfbalteam bleef de wedstrijd domineren, mede dankzij het betere schot in de tweede helft. Door sterk reboundwerk van Lotte v.d. Lustgraaf kon aanvoerder Julian Voorwinden zijn totaal aantal scores op zes brengen, terwijl in het andere vak Patrick Noordzij met zijn vijf korfpunten daar weinig bij achter bleef en hij met het laatste Vriendenschaar-korfpunt de voorsprong op 19-12 bracht. Rust Roest bracht in de laatste seconden van de wedstrijd de eindstand op 19-13.

Streekderby
Komende zaterdag staat de streekderby tegen Merwede/Multiplaat op het programma. Deze belangrijke wedstrijd wordt in Sliedrecht aan de Thorbeckelaan gespeeld om 14.45 uur.