River Trotters Heren1 herstelt eer in spel tegen BC Vlissingen

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na het matige verlies tegen The Black Eagles vorige week mochten River Trotters Heren1 zich zaterdag 15 oktober 2022 herpakken tegen BC Vlissingen. Met 63-53 op het scorebord won het hoogste basketbalteam uit Hardinxveld-Giessendam. Waar het in principe ook 83 punten hadden mogen zijn als je het verhoudt tot het aantal scoringskansen.

Aan de wedstrijd ging een serieuze teambespreking en intensieve trainingsweek aan vooraf, om zo alle neuzen weer een kant op te krijgen. Met een Zeeuwse achtergrond wist coach Arjan de Bruin zich goed voor te bereiden op de lange sterke ploeg uit Vlissingen. Een team dat bekend staat om de vechtlust tot het bittere eind. (Archieffoto Jan Wim van Genderen)

Het eerste kwart kwam qua score beeld traag op gang, aan beide kanten werd er hard verdedigd en werd geen schot cadeau gedaan. Het was 13-11 na het eerste kwart. Vlissingen nam veel lengte mee richting de basket, waardoor het aanvallend intensief te verdedigen was en in de aanval de schoten van buitenaf wel moesten vallen. River Trotters creëerde genoeg kansen gaandeweg het tweede kwart maar het percentage bleef laag, waardoor het onnodig spannend bleef. Er werd gerust met een stand van 25-22.

Druk en inzet
Derde kwarten waren nogal bepalend in voorgaande wedstrijden, zowel negatief als positief. In dit geval was het de thuisploeg die met de juiste druk en inzet het eerste gat wist te slaan in de score met een 14-0 run geleid door Leron Esajas. De Zeeuwen deden uiteindelijk wat terug nadat er diverse wissels aan beide kanten werden ingezet. Tussenstand na drie kwarten 50-33.

Balans zoeken
Met een 7-0 run voor Vlissingen was de winst nog niet zeker. Waar het verdedigend continu stevig genoeg stond, is het voor de Heren River Trotters nog steeds zoeken naar de juiste balans in de aanval. Een aandachtspunt voor de komende trainingen, eind vierde kwart ontstond door het conditionele verschil de verdiende voorsprong weer op het bord en werd de winst veilig gesteld.

Zeer sterke ploeg
Komende zaterdag 22 oktober 2022 spelen River Trotters Heren1 weer thuis. Dan voor de eerste landelijke bekerronde tegen ex-promotiedivisie finalist Attacus uit Veghel. Dat zal naar verwachting een interessante open wedstrijd zijn tegen een zeer sterke ploeg. Een mooie beproeving voor River Trotters zo vroeg in het seizoen. Gespeeld wordt in sporthal De Wielewaal, aanvang 20.00 uur.