HKC keert na wedstrijd tegen Avanti met punten huiswaarts

PIJNACKER / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na twee korfbalwedstrijden met mindere resultaten toog koploper HKC zaterdag 15 oktober 2022 naar Pijnacker voor de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Avanti. De tegenstander van het team uit Boven-Hardinxveld heeft dit jaar ten opzichte van de afgelopen seizoenen duidelijk aan kracht heeft ingeboet. Het werd zaterdagmiddag 15-20. 

De uitwedstrijd betekende ook het weerzien van coach Marrien Ekelmans en de spelers Jitte Janssen en Merijn Sevenhuysen (die de hele wedstrijd op de bank bleef) met hun oude ploeg. (Stockfoto)

Door de winst van Tempo en DeetosSnel bleef het verschil van respectievelijk één en twee punten op deze ploegen intact.

Onder druk
Na een kort aftasten in de beginfase had HKC de meeste kansen, maar ging Avanti effectiever met de hun geboden kansen om en wist daardoor een voorsprong op te bouwen van 2-1 welke via 4-2 werd doorgezet naar 5-3. Daarna werd bij HKC het vizier wat scherper gesteld en zetten zij de thuisploeg meer onder druk. Met vijf treffers op rij wisten de Hardinxvelders de wedstrijd te kantelen en kwamen op een voordelige marge van 5-8. Groot verschil in de aanvalsopzet tussen beide ploegen was dat Avanti in de scores voornamelijk afhankelijk was van Merel Knetemann en Nathan Tuinder, terwijl HKC over alle schijven gevaarlijk was. Na een goal van Avanti was het HKC dat nog tweemaal de korf vond en de ruststand op 6-10 bepaalde.

Tactische wissels
Ook in het begin van de tweede helft had Avanti aanvankelijk de overhand en leek het er even op dat het nog een spannende tweede helft zou kunnen worden. Avanti wist weer terug te komen in de wedstrijd tot 9-11. HKC stelde echter vrij snel weer orde op zaken en bouwde de voorsprong weer uit naar een veilige 10-14 stand. Daarna pasten de HKC-coaches Ekelmans en Kamsteeg enkele tactische wissels toe, die allemaal het beoogde effect sorteerden. Sanne Langendoen bevestigde andermaal zijn status van supersub door in de hem toegemeten tijd op zijn karakteristieke manier driemaal te scoren. Avanti wilde wel, bracht nog lengte in om meer reboundkracht te creëren, maar kwam toch kracht tekort om de BMN-De Klerk/Klop Watersportploeg nog echt pijn te kunnen doen. Gestaag liep HKC uit naar een ruime 13-19 voorsprong, waarna de uitstekend leidende arbiters Martin Falkenberg en Jaap Herikhuisen affloten.

Wedstrijden
Zaterdag 22 oktober 2022 speelt HKC op eigen veld de streekderby tegen DeetosSnel, dat nu de derde positie op de ranglijst inneemt, aanvang van dit interessante duel is 15.30 uur. Eerder speelt HKC al dinsdag 18 oktober 2022 in Delft een oefenwedstrijd in de zaal tegen landskampioen Fortuna/Delta Logistiek, aanvang 20.45 uur, voorafgegaan door de wedstrijd tussen de reserveteams. Dinsdag 25 oktober a.s. oefenen HKC 1 en 2 in de eigen sporthal Het Dok tegen Leagueclub KCC/CK Kozijnen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld